duminică 14 iulie 2024

Vladimir Putin șofer de taxi în anii 90

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vladimir Putin a dezvăluit că a lucrat ca şofer de taxi în anii ’90 pentru că avea o situaţie financiară dificilă, într-un interviu recent acordat jurnaliştilor ruşi.

Potrivit Russia Today, Putin a oferit aceste detalii în condițiile în care se lansează un documentar numit „Istoria recentă”, despre ultimele trei decenii din Rusia.

Totuși, președintele Rusiei spune că nu-i place să ”vorbească despre asta ”.

În documentar se arată prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991 și evenimentele tumultoase care au urmat. Lungmetrajul prezintă și Rusia modernă, cu Putin la conducere.

Documentarul a fost în producție patru ani și va fi difuzat pentru prima dată la televiziunea rusă, duminică 12 decembrie.

În 2018, Putin spunea că, în 1996, a avut ideea de a lucra cu jumătate de normă ca șofer de taxi. Decizia a luat-o după ce șeful său de atunci, Anatoly Sobchak, a pierdut alegerile pentru al doilea mandat de primar al Sankt-Petersburgului.

Putin era consilierul principal al lui Sobchak și condusese campania pentru vot.

După înfrângerea lui Sobchak, Putin a primit o ofertă de muncă în administrația prezidențială de la Moscova pe care a și acceptat-o.

Putin a aruncat o altă ”bombă” în documentar, notează Russia Today. Acesta a spus că a știut sigur că ”cel puțin un agent CIA” a fost consilier al guvernului rus în anii 1990. După ce a preluat puterea, Putin a făcut ”curățenie” printre aceștia.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro