Vlăduț, pericol public!

Îl știți pe Vlăduț, băiatul care și-a tras de câteva luni sistem de sănătate pe post de jucărie nouă?! E un baiețel simpatic, minion, cu ochi albaștri și al cărui unchi îl iubește tare mult, mai ales de când a ajuns ministru la Sănătate! E acel puști neastâmpărat ce alerga voios pe bicicletă în campania la locale și ne promitea nouă, bucureștenilor, că va salva Capitala în tandem cu prietenul său Nicușor. Ce vremuri…!

Vlăduț a crescut între timp mare. Mai exact funcția de sub el a crescut. Iar acum putem să admirăm cu toți trăsnăile sale, exact cum mamița era în extaz când celebrul domn Goe mai comitea câte una! Sub bageta lui Vlăduț cel iscusit ard spialele, pacienții sunt legați de paturi și omorâți cu zile, orașele sunt închise și carantinate peste noapte iar ministerul se umple de corporatiști aleși pe sprânceană, care nu fac deocamdată nimic. Sunt foștii colegi de joacă ai lui Vlăduț, cei cu care și-a împărțit în ultimii ani jucăriile ONG-iste și alături de care s-a făcut om mare. Deocamdată nu fac niciunii nimic. Stau inofensivi prin minister, cu ochii lor mari și la fel de albaștri ca ai lui Vlăduț, într-o introspecție letargică, deloc nocivă, dar complet inutilă pentru vremurile pe care le trăim. Precum șoarecii de bibliotecă, scormonesc prin hârtii și mimează găsirea unei soluții salutare pentru haznaua în care se scufundă întreg sistemul sanitar mioritic. Din pacate, scotoceala lor nu aduce nimic bun de câteva luni încoace. Doar agită lucrurile în coaliția șubredă ce se căznește, tot de atâtea luni, cu guvernarea țării asteia.

Pentru Vlăduț năzdrăvalul, eu am un singur sfat. E mai degrabă o vorbă veche, românească, scornită din înțelepciunea acestui popor. Un popor pe care, în ciuda faptului că el a stat mult pe afară, acolo unde s-a și școlit, îmi place să cred că îl respectă. Iar butada cu pricina zice așa: ” Dacă unul îți spune că ești beat,  probabil e rău intenționat.  Dacă al doilea îți spune asta, ar trebui să te pună pe gânduri.  Dacă și al treilea confirmă,  atunci e cazul să mergi să te culci..”.

Vlad Voiculescu este fix în logica de la final.  Faptul că este depășit de situație și pălăria de la minister îi tot cade pe ochi, i-o spun toți.  Nu vorbim de opoziția PSD-istă. Aia poate e subiectivă. Îi spun că ar trebui să plece de la minister și colegii de guvernare,  liberalii cu care se face tandem la guvernare. Până și blândul și insipidul său coleg și șef de partid, Dan Barna,  i-a sugerat lui Vlăduț că ar fi util să plece. Singura voce care îl susură lui Voiculescu să rămână pe poziție e cea a unchiului Nick. Desigur, e doar o coincidență că uncheșul e mare lobby-ist pe piața Big Pharma, adică în lumea celor ce fac miliarde pe spatele sistemului românesc de sănătate.. Dragostea aceasta de unchi, ar putea fi călcâiul lui Ahile pentru tânărul politician din USR-PLUS.  Dacă se va încăpățâna s-o țină pe drumul ăsta,  cariera sa politică va eșua lamentabil. Nu că ar avea o adevărată carieră politică în spate, dar totuși…

La final, un singur sfat pentru Vlăduț cel nazdravan: „Vlăduț,  să nu crezi că postura de ficus în minister e o soluție. Poate e timpul să îți asumi și tu lucruri, să semnezi și tu hârtii și să renunți la delegarea stupidă cu care crezi că vei scăpa de responsabilitate. La minister nu ești la ONG! Acum ești la guvernare…”

Comentează pe FACEBOOK