sâmbătă 22 iunie 2024

Vom avea autostradă! Gândacul din Pitești-Sibiu, mutat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Gândacul Morimus Funereus (croitorul cenușiu), protejat la nivel european, pune în pericol finanțarea autostrăzii Pitești-Sibiu.

Marcel Boloș, ministrul Fondurilor Europene, a venit, miercuri, cu o soluție. Acesta a anunțat că România ia în calcul mutarea gândacilor de pe traseul viitoarei autostrăzi cu ajutorul feromonilor, metodă folosită cu succes şi în alte ţări care au avut probleme similare.

„O delegaţie a ministerului discută cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru a le prezenta soluţiile pe care le propunem vizavi de scrisoarea de clarificări. Sper să se întoarcă cu veşti bune, pentru a continua procesul de evaluare şi închidere a finanţării pentru autostrada Sibiu-Piteşti”, a spus Boloş la Digi 24.

Potrivit acestuia, pe traseul autostrăzii Sibiu-Piteşti se află 11 situri Natura 2000.

„În cele 11 situri sunt specii de animale, plante, care sunt dintre cele mai diverse şi pentru anumite categorii de plante, insecte, animale. Comisia a trimis aceste clarificări, care sper eu să se închidă în următoarea perioadă şi să trecem cu bine perioada de evaluare a proiectului”, a mai spus Boloş.

Cazul gândacului croitor care pune piedici Autostrăzii Sibiu-Pitești a stârnit o amplă controversă în spațiul public. Documentul prin care Comisia Europeană a cerut un raport mai amănunțit privind protejarea acestei specii de gândac a fost făcut public de fostul ministru al Transporturilor Răzvan Cuc.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro