joi 7 decembrie 2023

Vouchere pentru porcul de Crăciun

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O nouă inițiativă legislativă recent depusă în Parlament intenționează să soluționeze problema micilor crescători care sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcului din cauza restricțiilor impuse pentru lichidarea focarelor de pestă porcină africană. Astfel, modificarea Legii Porcului prevede acordarea unui voucher de 200 de euro celor care, din cauza pestei porcine, sunt nevoiți să renunțe la creșterea porcilor.

„Am discuții cu colegii pentru a face un proiect de lege separat ca să vină cumva sprijin la Legea porcului.

Vreau să facem în felul următor: în raza de 10 km unde avem ferme comerciale și unde avem crescători înscriși în registrul agricol cu porci și care vor să abandoneze creșterea porcilor, timp de cinci ani să primească un voucher de la ANSVSA în valoare de 200 de euro pe care să îl tranzacționeze de Crăciun la ferma comercială și să își păstreze tradiția, să primească acel porc. Acesta ar fi un aspect.

Al doilea aspect, dacă avem crescători care prin tradiție au crescut 50, 60, 70 de capete de porci, dar azi când discutăm despre Legea mirosurilor, de normele de mediu nu mai este permis să crească în comunități în sate, să le pună Consiliile Locale la dispoziție un teren unde să facă o construcție-tip cu norme de biosecuritate și să își desfășoare activitatea, să producem porc în România.

Dar cu gard, cu asistență veterinară, să putem să avem un control să nu intre oricine în ferma aceea”, a declarat deputatul Emil Dumitru, vicepreședinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților, potrivit agrointel.ro.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro