joi 28 septembrie 2023

Ziua Culturii Naţionale şi 170 ani de la naşterea lui Eminescu. Mesaje Iohannis și Orban

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban au transmis, miercuri, mesaje cu ocazia Zilei Culturii Naționale și aniversării a 170 de ani de la nașterea lui Mihai Eminescu.

În cadrul sesiunii solemne a Academiei Române, prin intermediul consilierul prezidențial pentru cultură, Sergiu Nistor, șeful statului a felicitat Academia Română pentru tradiția pe care o patronează și a evocat contribuția culturii la modernizarea și europenizarea Europei.

Am evocat deseori, cu prețuire și recunoștință, contribuția culturii la modernizarea și europenizarea României„, spune Iohannis.

De asemenea, șeful Executivului transmite că educația și cultura sunt cele care au stat mereu în avangarda luptei pentru libertatea spiritului, a inspirat valorile, a lărgit orizontul omului de a înţelege şi depăşi bariere ridicate de temeri sau prejudecăţi.

Este singura mărturie de identitate pe care nimeni nu o poate pierde și singurul avut tangibil de care un om nu poate sărăci.

Prin sistemul de credințe și valori, prin conservarea și perpetuarea elementelor comune, cultura a adus trăinicie națiunii române și a făcut posibile acte politice și sociale majore. România de astăzi, cu idealurile și valorile sale, cunoscută drept o voce distinctă în lume, este un rod incontestabil al culturii”, transmite Ludovic Orban.

Guvernul pe care îl conduc are proiecte ambiţioase în domeniul culturii, menite să contribuie la proeminenţa profilului cultural românesc în tezaurul culturii universale. Îmi doresc ca implicarea cu politici şi resurse în conservarea de patrimonii şi în stimularea creaţiei artistice să răspundă armonios talentului creatorilor români şi iubitorilor pasionaţi de creaţia culturală. Pentru că popoarele dăinuie atât cât rămâne vie cultura lor. Multă inspiraţie şi mult succes artiştilor României!„, adaugă premierul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro