1.000 de români cu Covid-19 la abatorul din Germania

1.000 de români cu Covid-19 la abatorul din Germania

Aproape 1.000 de angajați români de la abatorul de carne din Germania au fost confirmați cu coronavirus, anun'[ MAE. Potrivit ultimelor cifre oficiale comunicate de către autoritățile locale, în cadrul companiei lucrează 3.969 de cetățeni români.

Focarul de la abatorul Tonnies din localitatea Rheda-Wiedenbrück este cel mai mare din Europa.

În context, autoritățile locale au decis instituirea carantinei pe întreg teritoriul districtului Gutersloh până la data de 30 iunie 2020, urmând ca măsurile să fie ajustate în funcție de evoluție. De asemenea, începând de miercuri, 24 iunie, a fost instituită carantina și în districtul vecin Warendorf (Kreis Warendorf). În prezent, în acest district au fost confirmate 211 de cazuri de infectare cu coronavirus, majoritatea cazurilor vizând angajați ai companiei de procesare a cărnii din Rheda-Wiedenbrück.

Până la acest moment, la nivelul Consulatului General al României la Bonn nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară din partea niciunuia dintre cetățenii români care își desfășoară activitatea în cadrul companiei respective, adaugă sursa citată.
Comentează pe FACEBOOK