Medicul Virgil Păunescu: Tratamentul pentru Covid, apă de ploaie

Medicul Virgil Păunescu: Tratamentul pentru Covid, apă de ploaie

Cercetătorul care lucrează la vaccinul contra Covid i-a înfuriat pe medici după ce a spus că tratamentul pe care îl aplică România este apă de ploaie. Profesorul Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timişoara, a spus că toate antiretroviralele folosite nu au niciun efect.

„Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, şi plasma de la pacienţii vindecaţi. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing.  Sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puţin stomacul. Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă ştiinţifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face nişte recomandări (…) autorităţile emit protocoale care devin obligatorii. Faptul că avem un număr foarte mare de morţi comparativ cu ţările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă.  Eu aş face şi un studiu cu anticoagulante şi la pacienţii asimptomatici. S-ar putea să fie de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidenţiabile la analize. Tulburările de coagulare au fost însoţite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă.”, a spus Virgil Păunescu, pentru sursadevest.ro.

Conducerea Spitalului Judeţean din Timisoara a precizează că personalul medical al instituţiei se delimitează de afirmaţiile făcute de Virgil Păunescu.

Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara face apel la „raţiunea tuturor de a discerne lucrurile şi de a avea încredere, în continuare, în specialiştii care fac eforturi uriaşe pentru a gestiona această situaţie delicată nu numai pentru România cât şi pentru întreg mapamondul”.

Comentează pe FACEBOOK