10.000 de lei/lună, salariul de bugetar al lui Teodorovici

10.000 de lei/lună, salariul de bugetar al lui Teodorovici

După ce nu a mai prins loc de senator PSD și a anunțat că se apucă, pentru prima oară în viață, să lucreze la „privat”, Orlando Teodorovici s-a angajat la Curtea de Conturi, controlată de PSD. Practic, s-a întors de unde a plecat după ce a obţinut mai multe funcţii de demnitate publică în ultimii ani.

Prin urmare, Teodorovici a mințit încă o dată: este tot bugetar. Și, trebuie menționat că se află sub aripa protectoare a șefului Mihai Busuioc, un apropiat al lui Liviu Dragnea. Acesta se află la conducerea Curții de Conturi din 2017, el fiind absolvent al școlii de subofițeri de poliție de la Câmpina.

Funcţia de auditor pe care o ocup în prezent am câştigat-o prin concurs public încă din anul 2010 şi conform legii, atât timp cât am deţinut poziţii de demnitate publică (ministru, senator etc.), postul de bază mi-a fost rezervat, aşa cum este rezervat şi postul de profesor, preşedintelui Iohannis … şi altora. Ceva normal, firesc şi legal”, a afirmat Eugen Teodorovici, într-un mesaj publicat pe pagina personală de Facebook.

Din aceste informații rezultă că Teodorovici nu ar ocupa o funcție de conducere. Din declarațiile de avere depuse de persoanele care sunt, în acest moment, angajate ca auditori la Curtea de Conturi, NewsWeek apreciază că Teodorovici va câștiga în jur de 132 – 140 de mii de lei pe an. Adică, aproape 10.000 de lei pe lună, salariu brut.

Cât câștigă un bugetar și cu cât este plătit un angajat la privat

În România, veniturile bănești ale unei gospodării erau, în trimestrul 3 din 2020, mult mai mici decât cele înregistrate de un singur bugetar din administrația publică.

Astfel, o gospodărie înregistra un venit de 4.961 de lei, în timp ce, pe luna septembrie, un bugetar din administrația publică câștiga 5.054 de lei.

Comentează pe FACEBOOK