joi 28 septembrie 2023

107 angajați din Transporturi au furat 4,3 milioane euro

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un cuib de penali a fost descoperit la Ministerul Transporturilor. Mai exact, din raportul Direcţiei Corp Control şi Anticorupţie din cadrul MT reise că 107 angajaţi din trei direcţii subordonate au furat nu mai puţin de 4,37 milioane de euro.

Verificările efectuate de Direcţia Corp Control şi Anticorupţie din cadrul Ministerului Transporturilor au scos la iveală nereguli grave săvârșite de angajați în ultimii 5 ani, arată Adevărul. Controlul a pornit în urma unei sesizări înaintate în 2015 de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Potrivit raportului din 8 septembrie, angajaţii au încălcat conştient, voit, normele de integritate privind funcţia publică. Ei şi-au însuşit ilegal 21.117.944 lei (4.375.000), prin centrele de formare profesională a conducătorilor auto, instructorilor auto şi a managerilor de transport.   

„Apreciem că reglementarea modului de plată a membrilor comisiilor de examinare a fost efectuată în mod abuziv, în interesul unui grup de persoane din care unele au ajuns să încaseze lunar din examinări sume de chiar şi 3-4 ori mai mari decât salariul cuvenit pentru funcţia ocupată, în dauna persoanelor care au participat la examinări în calitate de candidaţi şi care au fost astfel constrânşi să plătească tarife nejustificat de mari. A fost perpetuată astfel o stare infracţională prin constituirea unui grup organizat la care au aderat atât persoanele aflate succesiv la conducerea ARR şi DTR, cât şi angajaţi din cadrul acestor structuri, care au acţionat pe o perioadă mai mare de 10 ani, inclusiv prin impunerea unor reglementări în interes propriu, în scopul obţinerii de venituri din activitatea de examinare”, se specifică în raport.

Comentează pe FACEBOOK

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro