duminică 19 mai 2024

20 morţi suspecte în 4 zile la spitalul Sfântul Pantelimon

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Anchetatorii au început vineri dimineață audierile în dosarul penal deschis la Spitalul Sfântul Pandelimon din Buvurești. Un  asistent medical acuză că în perioada 4-7 aprilie în Secția de ATI ar fi fost înregistrați 20 de pacienți morți din cauză că le-ar fi fost redusă doza de Noradrenalină, medicament care îi ține în viață pe bolnavii intubați.

Directoarea de îngrijiri, care l-a anunțat pe managerul spitalului, spune în sesizare că în data de 10 aprilie a fost informată de către o asistentă de la ATI că în perioada 4-7 aprilie 2024 „în secția ATI au murit circa 20 de pacienți, motivul fiind scăderea voită a noradrenalinei de pe injectomat”.

Bogdan Socea, managerul Spitalului Pantelimon, a spus că pacienții decedați „aveau probleme complexe, cu multe boli asociate”.

„O să se analizeze fiecare caz, cu documentele aferente. Asistenta a ridicat această suspiciune, că medicii ar fi scăzut deliberat doza de noradrenalină, nu se știe din ce motiv. Comisia a verificat stocurile de noradrenalină, care permanent erau suficiente. Este un vasopresor, care menține tensiunea pacienților atunci când sunt în stare gravă”, a explicat el.

„Trebuie să verificăm. E greu de crezut. Sunt fapte care nu pot fi explicate”, a adăugat managerul.

Medici acuzați că ucid. 20 morţi suspecte în 4 zile la spitalul Sfântul Pantelimon

 

Purtătorul de cuvânt al Parchetului Tribunalului București, Alexandru Anghel, a declarat pentru HotNews.ro că audierile au început la ora 9.00, la Serviciul Omoruri al Poliției Capitalei.

Conform sursei citate, au fost chemate la audieri mai multe asistente medicale.

Tot vineri, la Spitalul Pantelimon va ajunge o echipă a Corpului de Control al ministrului Sănătății, însoțită de un reprezentant al Colegiului Medicilor București.

La acest moment, sunt în desfășurare patru anchete în acest caz – a Parchetului Tribunalului București, a Ministerului Sănătății, a spitalului și a Colegiului Medicilor București, care a anunțat că „s-a autosesizat şi a demarat cercetarea coordonată de Departamentul de Jurisdicţie Profesională”.

 

Ministrul Sănătății: Este o acuzație venită la mâna a doua

 

„În urma sesizărilor primite de la directorul de îngrijiri al Spitalului Clinic de Urgență Sf. Pantelimon care se refereau la împiedicarea exercitării atribuților sale în cadrul spitalului, ministrul Sănătății a decis trimiterea Corpului de Control pentru verificarea aspectelor sesizate”, a anunțat instituția condusă de Alexandru Rafila.

Nu este vorba despre o acuzație asumată, ci este o acuzație venită la mâna a doua, nu cunoaștem cine este autorul. S-a făcut și sesizare penală si cu siguranță vom colabora cu Parchetul”, a mai spus ministrul Sănătății.

Medicii din secția ATI a Spitalului Sf. Pantelimon ar fi micșorat deliberat doza de Noradrenalină prescrisă pacienților, cu scopul de a elibera paturile din secție.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro