duminică 19 mai 2024

Iohannis, discuții cu Zelenski, la Vilnius

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis a avut joi o întrevedere cu omologul din Ucraina, Volodimir Zelenski, în marja Summitului Inițiativei celor Trei Mări (I3M) care are loc în Lituania.

 

Bilaterală Iohannis – Zelenski, la Vilnius

 

„Discuție substanțială cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în marja participării la Summitul Inițiativei celor Trei Mări la Vilnius. Am reinterat sprijinul nostru ferm pentru Ucraina, pe toate dimensiunile relevante și determinarea noastră de a consolida conectivitatea regională, cooperarea transfrontalieră durabilă și securitatea energetică”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X.

Pentru ce va pleda Iohannis la Summitul Inițiativei celor Trei Mări (I3M) 

 

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, la reuniunea I3M şeful statului va pleda pentru eficientizarea în continuare a Iniţiativei şi obţinerea de rezultate concrete, în special în ceea ce priveşte îmbunătăţirea conectivităţii strategice regionale pe axa Nord – Sud.

De asemenea, şeful statului român va evidenţia relevanţa în creştere a I3M şi potenţialul său valoros, inclusiv în contextul în care tot mai multe state din regiune şi la nivel global îşi manifestă interesul pentru implicarea în această platformă.

Iohannis va aborda, totodată, perspectiva stimulării conectivităţii cu Ucraina şi Republica Moldova, ambele fiind state participante asociate ale Iniţiativei, ca urmare a deciziilor luate la Summitul de la Bucureşti. Totodată, el va sublinia că întărirea rezilienţei regiunii, în ansamblul său, este o necesitate vitală în contextul geopolitic actual. În acest sens, Klaus Iohannis va evidenţia, în special, valoarea adăugată a proiectelor Rail2Sea şi Via Carpathia, a căror implementare va îmbunătăţi mobilitatea militară şi rezilienţa în domeniul infrastructurii din regiune, a precizat Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele va reitera faptul că ţara noastră va continua să urmărească consolidarea Iniţiativei şi a instrumentelor de care aceasta dispune, inclusiv Fondul de Investiţii şi Fondul de Inovare, în deplină sinergie cu agenda strategică a Uniunii Europene, precum şi în direcţia consolidării parteneriatului transatlantic.

CITITI SI: Iohannis și Zelenski au semnat un Parteneriat Strategic România – Ucraina (VIDEO)

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro