duminică 10 decembrie 2023

24 de milioane de euro către partide, în 9 luni

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Aproape 24 de milioane de euro au primit partidele politice în primele nouă luni, de la stat, sub formă de subvenție. Raportul Autorității Electorale Permanente (AEP) arată că cea mai mare cheltuială a partidelor a reprezentat „presa și propaganda”, unde au ajuns 6.800.000 de euro.

Partidele politice primesc subvenții în funcție de rezultatele de la alegerile parlamentare și locale, în proporție de 75%, respectiv 25%. 

Până în luna septembrie a anului curent, cea mai mare parte a subvenției a mers către PSD – 45.500.000 de lei (9.2 milioane de euro) și PNL – 38.500.000 de lei (7.8 milioane de euro), arată Ziare.com.

Raportul AEP arată și modul în care partidele politice și-au cheltuit subvenția de la stat în primele nouă luni ale anului.

Cîțu a mărit subvenția după ce în trecut promitea că o scade

La începutul lunii septembrie, Guvernul a decis să dea la rectificarea bugetară aproape 90 de milioane de lei pentru subvenția partidelor politice. Anunțul a fost făcut chiar de către premierul Florin Cîțu. Liderul PNL explica atunci că a făcut modificarea la cererea AEP.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro