duminică 10 decembrie 2023

Regulile de funcționare a școlilor se schimbă din nou

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Regulile de funcționare a școlilor s-ar putea schimba din nou. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat luni că va propune autorităților sanitare să permită desfășurarea cursurilor cu prezență fizică în localitățile unde rata de infectare este sub 3 la mie, indiferent de rata de vaccinare.

„Am asumat să propun Guvern și CNSU prin care să poată fi completat ordinul comun, cu titlu de excepție, pentru localitățile unde rata e mai mică de 3 la mie să se renune la pragul de 60% persoane vaccinate. Va fi o decizie CNSU la finalul acestei săptămâni”, a declarat Sorin Grindeanu.

Afterschool-urile trebuie să respecte aceleași reguli ca școlile și grădinițele, spune Cîmpeanu.

Despre testele de salivă, ministrul Educației spune că a fost asigurat că azi se semnează contractele pentru lotul 1, mâine, pentru loturile 2 și 3.

„Săptămâna viitppare, cel mai probabil în a doua parte, testele vor ajunge în școli. Ministerul Educației a cerut MS o procedură pentru testare, care trebuie făcută de supravegherea unui adult din școli.

Fac apel la colegi să aibă disponibilitate sp vadă aceste instrucțiuni, pentru ca de săptămâna viitoare să știm exect cum trebuie administrate.

Testarea elevilor, cel mai probabil de 2 ori pe săptămână.

Azi am semnat 42 de ordine de ministru prin n care am trimis echipe de control în toată țara privind respectarea măsuilor de protecție în școli și grădinițe”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro