28% din vânzările Dacia, mașini pe GPL

Aproximativ 28% dintre mașinile Dacia vândute în prima jumătate a anului au sistem de alimentare cu GPL. Astfel, Damien Laplane, responsabil prestații transversale Dacia, cataloghează clientul mărcii drept unul pragmatic care „își dorește un vehicul util pentru viața lui de zi cu zi”, scrie Economica.net.

„Clientul Dacia este pragmatic. El își dorește un vehicul util pentru viața lui de zi cu zi. Datorită motorizării cu alimentare mixtă și celor două rezervoare, oferta pe GPL asigură o autonomie de peste 1.000 km, care ajunge până la 1.300 kilometri în cazul noii Dacia Sandero”, a declarat Damien Laplane.

Damien Laplane consideră că marca românească din grupul Renault „a democratizat oferta GPL, propunând sub denumirea ECO-G această variantă de alimentare pe toată gama sa de modele cu motoare termice – Logan, Sandero, Sandero Stepway, Duster și Jogger”.

Dacia este singura marcă de pe piață care propune motorizarea mixtă benzină-GPL pe toată gama sa de vehicule echipate cu motoare termice.

Conform Dacia, majoritatea automobilelor care folosesc alimentarea mixtă benzina-GPL sunt echipate cu sisteme instalate de firme specializate, în afara rețelei de dealeri autorizați ai constructorului. Totuși, în ultimii doi ani, GPL a devenit mai mult ca oricând o soluție căutată, iar vânzările de vehicule de acest gen sunt pe val, fiind stimulate de spirala ascendentă a prețurilor la energie și benzină.

Dacă astăzi tot mai mulți constructori propun clienților vehicule echipate din uzină cu motorizări cu alimentare mixtă benzină-GPL, Dacia a mizat pe GPL încă de acum mai bine de zece ani.

Comentează pe FACEBOOK