sâmbătă 25 martie 2023
spot_img

33 de ani de la Revoluție. Mesajul premierului Ciucă

CITEȘTE ȘI:

spot_img

Premierul României a transmis un mesaj cu ocazia marcării a 33 de ani de la începutul Revoluției Române din decembrie 1989.  

Revoluția Română a început în Timișoara și în câteva zile s-a răspândit rapid în întreaga țară.

Cu acest prilej, premierul Nicolae Ciucă a transmis că România de astăzi nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul din decembrie 1989 și că „avem datoria să ne asigurăm că transmitem generațiilor viitoare esența acestei lupte împotriva comunismului”.

„Marcăm astăzi 33 de ani de la începutul Revoluției Române, un moment de referință al istoriei noastre recente care ne-a redat libertatea și speranța. România democrată de astăzi nu ar fi fost posibilă fără sacrificiul suprem din Decembrie 1989, atunci când românii au dovedit că dorința de a fi liberi nu poate fi oprită nici de gloanțe, nici de tancuri”, a declarat premierul.

Ciucă susțiune că „le datorăm eroilor și martirilor din Decembrie 1989, dar și tuturor disidenților anticomuniști și victimelor regimului comunist, nu doar valorizarea sacrificiului lor suprem prin apărarea idealurilor în care au crezut cu toată puterea, ci și dreptatea, care se lasă așteptată de prea mult timp”.

„Avem datoria să ne asigurăm că transmitem generațiilor viitoare esența acestei lupte împotriva comunismului. Tinerii trebuie să cunoască adevărul, să știe ce a presupus perioada întunecată a totalitarismelor și să înțeleagă faptul că doar democrația, statul de drept, valorile europene reprezintă garanția unui viitor stabil. Să fie conștienți că dictatura nu poate fi niciodată o soluție, indiferent de crizele pe care societatea le parcurge. Educația în spiritul adevărului și al valorilor fundamentale reprezintă cheia consolidării valorilor noastre democratice”, a precizat premierul României.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro