duminică 14 iulie 2024

8 ani de la COLECTIV: ‘E datoria clasei politice să nu se mai întâmple’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a afirmat, luni, la opt ani de la producerea incendiului de la Clubul Colectiv, că este datoria întregii clase politice să facă tot ce este posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple.

„Au trecut opt ani de la cumplita tragedie din Clubul Colectiv, unde şi-au pierdut viaţa 64 de oameni, iar alţi 185 au fost răniţi. Mulţi dintre cei ce au scăpat cu viaţă suferă şi astăzi din cauza rănilor provocate de incendiu, iar toţi cei care au pierdut pe cineva drag în acea noapte au rămas, pentru totdeauna, marcaţi şi plini de durere. Procesul s-a încheiat, iar Justiţia a stabilit vinovaţii şi pedepsele lor. Însă nici sentinţele cu executare şi nici daunele materiale nu pot stinge suferinţa victimelor Colectiv. Este datoria întregii clase politice să facă tot ce e posibil pentru ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple. Sunt foarte multe de făcut pentru acest lucru. Şi este de reflectat asupra cadrului mai amplu”, a scris Ciucă, pe Facebook.

El a salutat iniţiativa Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, care a propus, în aceste zile, o serie de măsuri concrete pentru pacienţii cu arsuri: dispozitive medicale esenţiale gratuite pentru recuperare, simplificarea accesului acestor pacienţi la servicii de psihoterapie şi kinetoterapie şi a procedurii pentru consult în ambulatoriu.

„Rămânem, în continuare, alături de familiile îndoliate şi de răniţii a căror viaţă a fost dramatic schimbată de atunci. Transmit gânduri bune, multă sănătate şi putere tuturor celor afectaţi”, a completat Nicolae Ciucă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro