duminică 14 iulie 2024

Abonații la salariile uriașe de la stat: ‘Câștigă de 17 ori salariul minim’

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice câștiga într-o luna cât câștiga alții într-un an și jumătate. Directorii companiilor municipale din Capitală ocupă mai multe fotolii în același timp, iar la final de an număra indemnizațiile cuvenite.

Secretarul de Stat de la Finanțe cu venit anual de 460.000 de lei

Tiberiu Valentin Mavrodin deține trei funcții în stat, de pe urmă cărora a obținut, în 2019, aproape 460.000 de lei, adică circa 38.000 de lei pe luna, de 17 ori mai mult decat salariu minim pe economie, scrie ziare.com. Astfel, el câștiga într-o luna cât câștiga în aproape un an și jumătate un angajat cu salariu minim pe economie.

Pentru funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, condus de Florin Citu, Mavrodin a încasat 138.606 lei. Că președinte al Consiliului de Administrație al CEC Bank, acesta a obținut 224.784 de lei, iar funcția de membru în Consiliul de Administrație al Registrului Auto Român i-a mai adus în conturi 95.506 lei.

Directorul Termoenergetică, cinci funcții în același timp

Alexandru Burghiu, directorul Termoenergetică, deține cinci funcții la stat, în același timp. Mai exact:  RADET, Termoenergetică, Metrorex, Compania de Parcuri și Grădini și Comisia pentru aplicarea legii 550/2002.

Astfel, de la RADET a luat o indemnizație de administrator special în valoare de 104.285 de lei, de la Compania Municipală Termoenergetică București a încasat 96.491 de lei, indemnizația pentru postul de director general. Burghiu a mai trecut în declarația de avere două indemnizații de la Consiliile de Administrație ale Metrorex și Companiei Municipale Parcuri și Grădini, 37.524 de lei, respectiv 43.652 de lei. Lista este închisă de indemnizația pe care a primit-o de la Comisia pentru aplicarea Legii 550/2002, 65.762 de lei.

Directorul bogat de la Compania de Iluminat

Un alt director de companie municipală raportează un venit anual de 240.000 de lei, bani pe care i-a strâns din funcțiile ocupate în anul 2019.

Adrian Corbu,  consilier al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și membru în Consiliul de Conducere al Autorității Năvale Române, în Consiliul de Administrare al Companiei Naționale Aeroporturi București și în Adunarea Generală a Acționarilor Aeroportului din Timișoara.

A mai fost șef de departament la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară București-Ilfov și director de cabinet la Ministerul Dezvoltării. Din 2015 este director general adjunct al Societății pentru servicii de mentenanța a rețelei electrice de transport „SMART”, filiala Transelectrica in București.

Venitul sau anual se ridica la aproape 240.000 de lei, bani strânși de la mai multe companii, potrivit declarației de avere. 

Lista continuă și poate fi citită integral AICI

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro