Uluitor! Jandarmi prinși la furat în timpul serviciului

Un efectiv de jandarmi din județul Ialomița, ce avea ca obiectiv paza conductelor de petrol, s-a reprofilat în timpul serviciului. Oamenii legii s-au pus pe furat porumb, ziua în amiaza mare, folosind pentru asta logistica din dotare. Vorbim de un autoturism Logan, pe care urmau să îl burdușească cu saci de porumb. Surprinși de firma de agenții firmei de pază, oamenii legii au vrut să o dea la pace. Înainte de a explica și contextul, puteți urmări imaginile flagrantului și „negocierea”:

Ceea ce a urmat pare parcă desprins dintr-un film cu proști. Explicațiile au fost uluitoare

Șeful dispozitivului: „Am făcut rahatul praf… ”

 

Pentru a înțelege de unde avea loc furtul jandarmilor, trebuie să spunem câteva lucruri despre politicile europene. Comisia Europeană are de câțiva ani un proiect de protejare a gâștei cu gâtul roșu, specie protejată de păsări, aflată pe cale de dispariție. UE condiționează plata subvenției agricole de lăsarea în parcelă a unei cantități de 100 de kilograme de porumb pe fiecare hectar, pentru hrana acelei specii. Fix la acea cantitate ce urma să fie alocată păsărilor protejate au vrut jandarmii să dea atacul.

După ce au fost surprinși și filmați, jandarmii au vrut să se justifice. Ei susțin că acel porumb le trebuia pentru a merge la pescuit și a momi locul! Explicația ar face invidios orice pescar, cantitățile folosite de aceștia ca nadă fiind din alt film…

În fine, pentru a arăta cât de tare regretă, șeful de dispozitiv al jandarmilor i-a sunat în repetate rânduri pe reprezentanții firmei pădubite. Miza era ca aceștia să nu depună plângere la colegii lor din poliție. Pentru a-și pune cenușă în cap, un anume plutonier major Zainea le-a explicat acestora că a făcut rahatul praf..

Cazul jandarmilor prinși la furat porumb aduce aminte de povestea unui important lider PSD din vremurile actuale. Nicolae Bădălău, baronul de Giurdiu a făcut puțină pușcărie pe vremea comuniștilor. Explicația sa a fpst că i-au dispărut din gestiune exact câțiva saci de porumb. Probabil lui Bădălău nu i-a trecut atunci prin minte explicația cu mersul la pescuit, că poate ar fi scăpat de condamnare.

Chiar dacă poate părea banală, fapta jandarmilor are o încadrare clară în codul penal: furt calificat. Rămâne de văzut reacția colegilor din poliție și a șefilor acestora. Probele sunt însă indubitabile…

Comentează pe FACEBOOK