duminică 14 august 2022
spot_img

Accesul la evenimente, cu adeverinţa de vaccinare

Must read

spot_img

Accesul la concertele în aer liber ar putea fi posibil cu adeverință de vaccinare, test COVID sau prezentarea unui document care să ateste că persoane respectivă a trecut prin boală.. Este propunerea ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, care, marți, a declarat că are discuții cu Institutul Național de Sănătate Publică şi cu operatorii culturali pentru reluarea evenimentelor mari în aer liber.

„În acest moment suntem în discuţii cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu operatorii economici culturali cu privire la reluarea evenimentelor medii şi mari in aer liber. Noi avem câteva propuneri pe care le vom înainta. Avem în vedere pentru accesul participanţilor la eveniment ori prezentarea unei adeverinţe de vaccinare, ori prezentarea unui test negativ, ori prezentarea unui document medical care să ateste că participantul a trecut prin această boală şi are deja anticorpii formaţi. Analizăm inclusiv varianta prin care operatorii culturali să aibă la intrare un centru de testare rapid”, a spus Gheorghiu la Digi 24.

El a spus că speră ca, odată cu încălzirea vremii, care să poată permite și evenimente în aer liber, să existe reguli clare care să permită desfăşurarea acestora.

“Odată cu venirea vremii potrivite pentru evenimente în aer liber, eu sper să fim într-o fază în care să avem nişte reguli clare care să permită desfăşurarea unor astfel de evenimente”, a arătat Gheorghiu.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro