luni 8 august 2022
spot_img

Cîțu bate în retragere: ‘ipoteticul control’ la Min. Sănătății

Must read

spot_img

Premierul Florin Cîțu pare să se fi răzgândit în privința controlului la Ministerul Sănătății. Dacă luni anunța  că „se autosesizează” Corpul de Control în scandalul datelor publicate de Ministerul Sănătății, azi vorbește despre „ipoteticul control”. Este vorba despre o sesizare făcută de coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă. Acesta spune însă că nu este vorba despre o plângere, ci despre o informare.

Astfel, într-o postare pe Facebook Cîțu precizează că susține transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului, însă aceste date trebuie furnizate „corect, legal și cu avizele necesare”. 

“Ipoteticul control care s-ar putea face la Ministerul Sănătății a suscitat multe discuții tendențioase în spațiul public. Așa că fac următoarele precizări:

1. Susțin transparentizarea informațiilor de către toate autoritățile statului. Oamenii trebuie să știe date despre cheltuirea banilor publici, despre pandemie, vaccinare și despre orice altă informație de interes public.

2. Este normal să fac verificări în legatură cu sesizările pe care le primesc, indiferent de unde sunt. Informația cum că nu aș fi de acord cu publicarea numărului testelor din fiecare județ este incorectă.

3. Reiterez: sunt de acord cu transparentizarea informațiilor de interes public, cu mențiunea că aceste date trebuie furnizate corect, legal și cu avizele necesare.

4. Datele pentru care am primit sesizări sunt legate de vaccinare, iar poza de mai jos cred că este relevantă. Vreau să mă asigur că nu au fost publicate date care să creeze probleme.

In cazul în care voi hotărî demararea unui control, cum voi avea un răspuns îl voi face public!”, scrie premierul pe Facebook.

Amintim că luni, acesta declara că a avut o discuţie cu şeful Corpului de control, care se “autosesizează să vadă dacă au fost respectate toată legislaţia, avizele dacă au fost luate şi vom vedea. (…) Este vorba despre publicarea unor informaţii care ţin de mai multe instituţii şi atunci, natural, trebuia să existe avizul şi acelor instituţii”.

Comentează pe FACEBOOK

- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro