Programele lansate în baza Cadrului Temporar de Ajutor de Stat vor continua și in 2021

Programele  IMM Invest, IMM Leasing, IMM Factor si Agro IMM Inves, lansate în 2020 în baza Cadrului Temporar de Ajutor de Stat, vor continua și in 2021.

Anul 2020 a fost un an intes pentru Fondul Național de Garantare a Creditelor IMM care și-a recalibrat mecanismele de creditare-garantare pentru a putea derula noi programe oferind antreprenorilor un mix optim de finanțare garantată. IMM Invest a fost Programul guvernamental prin care s-au acordat cele mai multe garanții anul trecut, urmat de Programul Prima Casă, care a fost continuat din luna septembrie cu noul program –  Noua Casă, acesta din urma fiind foarte bine primit de piata. Prin IMM Invest s-au acordat 25.586 de garanții în doar 8 luni de la lansare cu un volum de finanțare atras de 14,2 miliarde lei. Prima Casă a înregistrat 8.220 garanții, cu valoare de finanțare de peste 1,63 miliarde lei, iar Noua Casă cu 7.882 garanții a atins un volum de finațare de aproximativ 2 miliarde lei.

Pentru 2021 FNGCIMM estimeaza o dublare a numărului de finanțări ce vor fi acordate in baza acestor programe, in plus institutia pregateste lansarea de noi produse, unul dintre cele mai importante fiind RoGarant, prin care firmele și autoritățile publice locale vor fi susține să atragă și să implementeze programe finanțate din fonduri europene.

Comentează pe FACEBOOK