Agentul de poliție prins la pensat nu va păți nimic

După ce a apărut știrea că un agent de poliție s-a dus la pensat în timpul programului de lucru, comisarul Cristian Ghica, șeful Poliției Centrul Vechi, a anunțat că acesta nu va păți nimic. 

Pentru că știrea cu agentul care nu a ajuns la o intervenție întrucât era la pensat a devenit virală, o să vă spun ce se va întâmpla în poliția personală a unor doctori: NIMIC!!!
Dacă agentul va iniția procedura contestarii actului administrativ la instanța de contencios, cel mai probabil va castiga si va obține revocarea acestuia.
Si va spun de ce: atât declanșarea cercetării disciplinare cât și eventuala sancțiune sunt, conform legii, apanajul „persoanei care are competența de numire în funcție a polițistului cercetat”, adică, în acest caz, directorul general al D.G.P.M.B.

In acest moment, funcția este ocupată, printr-un artificiu ilegal, de Berechet Bogdan. Practic, din momentul în care i-a expirat cea de-a doua împuternicire, cel care este acum legal împuternicit ca director adjunct (deci fără competență de numire), a fost numit/desemnat să îndeplinească atribuțiile directorului general, în disprețul total al legii 360/2002 și nu numai.

Doar că aceasta instituție, a desemnării, NU EXISTĂ! Modalitatea în care, de la data desemnării sale, Berechet Bogdan exercita atribuțiile de director general nu este prevăzută de nicio norma legală.
Prin urmare, neavând competența de numire, Berechet Bogdan nu are nici competența de a dispune cercetări prealabile, sancțiuni sau orice altceva.
Continuând logica juridică, toate actele semnate de dl. doctor Berechet, în calitate de (închipuit) director general, sunt susceptibile a fi ILEGALE.

Acum, mă întreb ce se va întâmpla cu toate actele administrative semnate de un individ ilegal cocoțat în cea mai importanta funcție din D.G.P.M.B, prin care politisti au fost numiti în functii, au fost mutați în/din D.G.P.M.B., au încetat raporturile de muncă, ori cu contractele semnate de el în numele instituției, când o instanță o să constate lipsa de legalitate a acestei găselnițe.

Să nu uitam că și Inspectorul General, dl. Mirițescu Eduard este în aceeași situație juridică.

Practic, instituția care asigură respectarea legii este condusă ilegal, impostura fiind deja o normalitate.
Si pentru ca nu este de ajuns doar sa discutam aici, chiar si din calitatea mea asumata de avertizor de integritate, am initiat deja un demers care, în cel mai scurt timp, va da ocazia instantei de contencios administrativ competente sa se pronunte dacă o dispoziție semnata de doctorul Berechet este legal emisa.
Astfel, am depus o plangere prealabilă, in temeiul art. 7/ LG. 554/2004 , prin care am solicitat revocarea în totalitate a unei dispoziții emise de o persoană in/necompetentă, deci ilegală.

PS: Oare nevoia de a avea în aceste functii oameni cel putin docili, justifică în vreun fel riscurile si vulnerabilitățile la care este expusă Poliția Română prin numirea ilegală a unor persoane în cele mai importante functii?
Într-o tara normala cineva împuternicea, LEGAL, de azi, pe oricine altcineva.
Insă în țara în care poliția este la cheremul unor doctori compromiși, care își dau ultima suflare pentru a tine capacul pe oală, nu se va întâmpla nimic.
# doctoriinimpostura”, transmite comisarul.

Comentează pe FACEBOOK