‘Taxa pe litoral’ este oficială: 5 lei/zi/turist

În Mangalia, Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp turiştii vor plăti o taxă de 5 lei/zi de persoană. Cei care nu vor plăti vor fi pensionarii, veteranii de război, persoanele venite cu bilete de tratament.

Autoritățile locale au decis că taxa se va reţine la unitățile de cazare. O familie cu doi copii va plăti, pe lângă cazare, 140 de lei ca „taxă de stațiune”.

”Se aprobă instituirea taxei speciale de staţiune în municipiul Mangalia, începând cu data de 01.01.2021. Taxa specială se instituie în vederea promovării turistice a Municipiului Mangalia şi a staţiunilor arondate, reprezentând venit cu destinaţie specială la bugetul local. Această taxă specială este necesară pentru iniţierea şi realizarea programelor de dezvoltare ale destinaţiei turistice integrate Mangalia, precum şi pentru sustenabilitatea circulaţiei turistice către zona de sud a litoralului românesc (municipiul Mangalia şi staţiunile aflate în administrarea acestuia), prin creşterea competitivităţii destinaţiei turistice integrate ”Mangalia şi staţiuni“ la nivel naţional, regional şi global”.

Această va fi utilizată pentru dezvoltarea infrastructurii turistice şi pentru a pune în valoare patrimoniul turistic din municipiul Mangalia şi staţiunile arondate.

Conform hotărârii Consiliului Local: ”Pentru plătitorii taxei speciale de staţiune, care beneficiază de servicii de cazare în structurile de cazare turistică clasificate, de pe raza municipiului Mangalia şi staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, taxa se reţine la sursă de către structurile de cazare turistică, care o evidenţiază distinct şi o înregistrează în contabilitate, separat de pachetul de servicii şi nu este purtătoare de T.V.A. Orice structură de cazare turistică clasificată, care încasează taxa de staţiune, de la persoanele care beneficiază de servicii de cazare pe raza municipiului Mangalia şi staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun, Olimp, are obligaţia de a depune o declaraţie-decont, la Direcţia Management Fiscal şi Control Venituri, până la data stabilită pentru fiecare plată a taxei speciale”.

Comentează pe FACEBOOK