sâmbătă 13 aprilie 2024

Alegerea primarilor. Iohannis vrea sesiune extraordinară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Președintele Klaus Iohannis  a anunțat, luni, că a trimis scrisorile de convocare a Camerei Deputaților și Senatului pentru o sesiune extraordinară, săptămâna viitoare, pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

”Am trimis la Parlament scrisorile prin care solicit convocarea celor două cam în sesiune etraordinară pentru a discuta angajarea răspunderii guvernului pentru alegerea primarilor în două tururi. Sesiunea ava avea loc între 27 și 31 ianuarie”, a declarat Klaus Iohannis.

Totodată, președintele a spus că atât el căt și membrii guvernului își doresc declanșarea de alegeri anticipate, dar chiar și așa a precizat că nu a discutat cu premierul Ludovic Orban despre posibilitatea ca acesta să-și prezinte demisia pentru începerea procedurii.

„Deocamdată nu suntem în acea situație, dar știți bine, eu m-am exprimat pentru alegeri anticipate, iar PNL a făcut la fel. Care vor fi pașii foarte concreți la momentul respectiv, veți afla atunci”, a precizat Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai spus că ideeea PSD de formare a unui Guvern de uniune națională nu i se pare oportună.

„Nu mi se pare oportună discuția despre un guvern de uniune națională. Eu îmi doresc un guvern liberal și variantele sunt fie anticipate, fie guvern libertal. Orice altă variantă, cel puțin pentru mine, nu intră în discuție”, a punctat Iohannis.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro