luni 26 februarie 2024

Alegerile europarlamentare la pachet cu cele locale pe 9 iunie, propune PNL

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Liderii PNL au propus PSD în urmă cu câtva zile o nouă variantă de comasare a alegerilor: organizarea europarlamentarelor odată cu localele, în 9 iunie, au declarat pentru G4Media surse politice. O decizie în acest sens nu a fost luată în coaliție. Soluția presupune devansarea alegerilor locale, al căror termen normal este în jur de 29 septembrie.

Liberalii presează încă de anul trecut pentru comasarea unora dintre cele patru rânduri de alegeri dintr-un simplu motiv: rândurile precedente de alegeri arată că mulți dintre puternicii primari PNL se demobilizează la alegerile care nu au legătură directă cu funcțiile lor (europarlamentare și parlamentare).

Or, sondajele de opinie pentru europarlamentare arată acum că PNL e fie la egalitate cu AUR, fie chiar sub partidul extremist, ceea ce ar fi o mare problemă politică pentru conducerea partidului.

Astfel, cu o posibilă comasare a localelor cu europarlamentarele, liderii PNL mizează pe o creștere a scorului partidului față de AUR, care nu are rețele locale de primari, șefi de consilii județene, consilieri locali și județeni, potrivit surselor G4Media.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro