duminică 3 martie 2024

Ministrul Agriculturii, discuții cu fermierii: Există bani pentru toate problemele lor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunţat că, după cinci ore de dezbateri, fermierii din Botoşani şi Timiş au înţeles că în bugetul Ministerului există bani pentru toate problemele lor, iar prin actele normative adoptate şi pe care Guvernul le va adopta în săptămânile viitoare, vor fi rezolvate revendicările acestora.

„Mă bucur că dialogul a fost soluția și le-am promis că vom avea o comunicare mult mai bună, prin comunicate de presă cât mai explicite și întâlniri periodice.
Sunt alături, ca întotdeauna, de fermierii noștri și le mulțumesc tuturor pentru răbdare, munca depusă și implicare”, a scris Barbu pe Facebook.
Anterior, ministrul PSD al Agriculturii anunțase că protestul fermierilor din Târgu Mureș se suspendă.

„La Târgu Mureș, am găsit azi fermieri dornici să rezolvăm problemele pe care le au, care cunoșteau actele normative adoptate săptămâna trecută în Guvern, care au avut răbdare să asculte răspunsurile mele și au înțeles că eu nu vreau decât să îi ajut și să lucrăm împreună pentru a dezvolta agricultura și procesarea românească!

Una dintre principalele solicitări ale fermierilor este prelungirea derogărilor de la GAEC 7 (rotația culturilor) și GAEC 8 (4% pârloagă), solicitare pe care am prezentat-o la Bruxelles încă din iulie 2023 și pe care astăzi o susțin 15 state membre prin vot. Având în vedere lipsa unui răspuns din partea Comisiei Europene, fermierii mi-au dat mandat să solicit plecarea din funcție a comisarului european.
Sunt alături de fermierii noștri și le mulțumesc tuturor pentru deschidere și implicare!”, a transmis Florin Barbu.
Ministrul Agriculturii a mai precizat că fermierii trebuie sprijiniți, in acest sens susținând la Bruxelles o prelegere. 

„Am fost în Consiliul AgriFish de la Bruxelles unde așa cum am promis, am pus pe masă mandatul primit de la fermierii români

Am cerut încă o dată prelungirea derogărilor de la GAEC 7 și GAEC 8 și i-am atras atenția comisarului european pe Agricultură că au trecut 6 luni de când România a cerut această derogare pentru care a primit sprijinul a 15 state membre, iar răspunsul Comisiei încă nu a venit.
Le-am spus-o foarte clar colegilor mei miniștri:
Dacă nu înțelegem că fermierii noștri au nevoie de sprijin real, nu de piedici suplimentare în obținerea producției, putem să plecăm cu toții din funcțiile pe care le deținem! În frunte cu comisarul european”, mai scris Florin Barbu, ministrul Agriculturii, pe Facebook.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro