sâmbătă 13 aprilie 2024

Orban promite americanilor autostrăzi

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul demis Ludovic Orban a vizitat, vineri, fabrica Ford din Craiova. Orban a discutat cu reprezentanții companiei despre îmbunătăţirea infrastructurii de transport.

De altfel, șefii Ford au  cerut în mai multe rânduri măsuri urgente privind infrastructura, lipsa acesteia ducând la creșterea costurilor companiei.

“Am purtat discuţii pe mai multe teme. Sigur, pe primul loc e îmbunătăţirea infrastructurii de transport. Aici am discutat de mai multe proiecte, de drumul expres Craiova – Piteşti, de tronsonul de autostradă Piteşti – Sibiu, care închide Coridorul 4 Paneuropean. De asemenea, împreună cu Marian Jean Marinescu, am avut o discuţie legată şi de posibila finanţare pe programul Connecting Europe Facility a legăturii pe autostradă între Craiova şi Lugoj, care să facă legătura cu Coridorul 4 Pan European. De asemenea, am discutat şi de posibila efectuarea a lucrărilor de asigurare a navigabilităţii Dunării astfel încât să putem să creem o variantă suplimentară de transport. Sigur că am discutat şi de proiectele de modernizare a infrastructurii de cale ferată. Nu în ultimul rând, legat de partea de transport care nu ţine numai de partea de transport şi ţine şi de alte instituţii, am discutat despre simplificarea procedurilor şi reducerea timpului de aşteptare la trecerea graniţei astfel încât să se consume mai puţin timp, iar costurile să fie mai mici”, a afirmat Orban, potrivit news.ro.

„Compania Ford a investit din 2008 până astăzi un miliard şi jumătate de euro în România, construind o fabrică foarte modernă, o fabrică care are o contribuţie majoră la dezvoltarea economică a zonei, care este pe locul doi ca exporturi între companii şi care iată că în ultimul produs chiar are proiecte extrem de ambiţioase. Am remarcat obiectivul de a creşte spectaculos producţia ca număr de unităţi, cu aproximativ 100.000 dacă am reţinut, ceea ce înseamnă un obiectiv extrem de ambiţios”, a mai afirmat vineri, Ludovic Orban.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro