Premieră la TNB: Spectacol după piesa anului 2018

Spectacolul „Matilda şi groparii”, după textul semnat de Stela Giurgeanu declarat „piesa anului 2018” la gala premiilor UNITER, va avea premiera oficială pe 15 februarie, la Sala Atelier a Teatrului Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti.

Publicul Teatrului Naţional din Bucureşti are ocazia de a se întâlni cu o nouă piesă românească, desprinsă din realitatea zilelor noastre, în care violenţa domestică planează, apăsătoare, când tăcută, dar cel mai adesea violent de zgomotoasă, asemenea păsărilor întunecate, deasupra căminului ce adăposteşte trei cumnate şi un destin tras parcă la indigo.

O comedie neagră despre eterna dispută dintre femei şi bărbaţi, plină de suspans ca un policier, din care nu se ştie niciodată cine iese învingător, sau măcar…la suprafaţă. Un text despre o generație care și-a îngropat demonii spre a-i lăsa generației următoare dreptul la fericire.

„Cine vrea să râdă ca șampania? întreabă cunoscutul jurnalist Eugen Istodor. „Cine vrea emoție, suspans, amuzament, înfricoșare, happy end? Să meargă la Matilda și groparii”.

Distribuţia este alcătuită din Amalia Ciolan, Cesonia Postelnicu, Erika Băieşu, Fulvia Folosea, Lari Giorgescu. Pentru perioada următoare se află în repetiţii o altă variantă de distribuţie – Liliana Hodorogea, Tania Popa, Oana Constantinescu, Cristina Constantinescu şi Dragoş Ionescu.

Scenografia spectacolului este semnată de Gabi Albu, care a mai lucrat recent pentru „Neguţătorul din Veneţia” şi „Livada de vişini”.

Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Matilda şi groparii” sunt programate pentru 18 şi 28 martie, la Sala Atelier, de la ora 20.00.

Comentează pe FACEBOOK