duminică 14 iulie 2024

Virusul asiatic s-a instalat în UE. Date de ultimă oră!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Întreaga planetă este îngrijorată de efectele teribile ale coronavirusului plecat din China. Este tot mai evident că autoritățile de la Beijing ascund realitatea și mușamalizează proporțiile dezastrului. Inclusiv din datele publice, venite de la ei, situația ar trebui să arate mult mai rău. Știm faptul că o particularitate a acestui virus stă în mutațiile sale genetice, de la gazdă la gazdă. La a 8-a sa mutație devine letal pentru cel afectat. Mai exact 1 om din 8 ar trebui sa moară din cauza acelei ultime modificări, apoi virusul își reia ciclul.
Bilanțul oficial primit din China arată astăzi așa: peste 30.000 de persoane infectate și 630 de decese. Aplicând regula celor 8 mutații, în mod normal ar trebui să avem peste 3.500 de morți. Sigur, în cele 3500 de cazuri la care ar fi ajuns forma legală a virusului, presupunem că există și persoane cu o imunitate extrem de crescută sau cu anumite particularități. Dar diferența între 3500 și 600 e imensă. Iar cheia acestei dezinformări nu poate fi decât la Beijing.

Țările din lume sunt în alertă

Statele Unite și Israelul au tranșat deja problema traficului dinspre China. Și-au închis complet granițele față de orice călător dinspre această destinație, cu excepția propriilor cetățeni. Nici măcar tranzitul nu mai este acceptat. Informația bombă se leagă de politică țărilor importante din UE. Franța, Germania și Marea Britanie (proaspăt ieșită din UE) au decis astăzi să nu mai asigure carantină pentru cetățenii străini. Mai exact, oricine este depistat cu simptome de gripă Wuhan sau vine din zonele de risc este redirecționat acasă la el. Acest lucru ne indică exact proporțiile și evoluția grilei. Costurile acelei carantine devin deja neplăcute pentu țările cu pricina.
România a intrat și ea în alertă. Ministrul Sănătății, Victor Costache a solicitat astăzi tuturor factorilor implicați identificarea de locuri pretabile la o astfel de carantină. Vorbim de o perioadă de 14 zile în care toți cei suspecți că ar fi intrat în contact cu virusul să fie ținuți. Pentru București se vorbește de locațiile institutului Ana Aslan ce ar putea căpăta această destinație, precum și un camin de bătrâni de la Saftica, în prezent subpopulat. Identificarea centrelor de acest gen se va face în toată țara. În plus se pune problema asigurării unui stoc mare de măști de protecție, produs tot mai vânat pe planetă și a unor produse de creștere a imunității.

Matei Balș poate diagnostica abia în 10 ore

Ca o informație eronată ce s-a propagat pe piață, trebuie precizat că România nu are kitt-uri rapide pentru diagnosticarea cazurilor suspecte. Exprimarea evazivă a ministrului Sănătății, care se batea cap în cap cu declarația medicului Streinu Cercel au creat această confuzie. Dealtfel, nicăieri pe planetă nu au fost încă produse. Institutul Balș din Capitală are un kitt ce permite depistarea virusului, prin excludere, într-un interval de aproximativ 10 ore. Chinezii forțează producerea unuia care să permită diagnosticarea în 15 minute.

Caz suspect și în România

În acest context amintim că o femeie cu suspiciunea de coronavirus este transferată de urgență, vineri, de la Suceava la Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” din București.

Femeia, de profesie profesoară de engleză, s-a întors în data de 30 ianuarie din Kunming, China. Ea a ajuns la spital trei zile mai târziu, prezentând simptome de gripă. Starea s-a agravat, fiind suspectă că a contactat virusul ucigaș.

Totodată, la Galați, un grup de 13 persoane întors recent din China, opt români și cinci chinezi, a fost plasat în carantină la domiciliu. Acestea trebuie să stea izolate în propriile case timp de două săptămâni.

Amintim și de cele trei persoane de naţionalitate chineză, întoarse din zona de focar a coronavirusului din China, s-au aflat sub supraveghere, în ultimele şapte zile, pe teritoriul judeţului Olt, una la Slatina şi două la Corabia, acestea din urmă plecând în judeţul vecin, Teleorman, localitatea Roşiori de Vede. Potrivit DSP Olt, chinezii nu au prezentat semne de îmbolnăvire.

De asemenea, MAE vine cu noutăți privind starea de sănătate a românilor aflați sub carantină la bordul navei de croazieră aflate în carantină în portul din Yokohama. Cei 17 români se simt bine niciunul dintre aceştia nefiind identificat cu coronavirus.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro