Alexandru: Plec în Germania să verific condiţiile de muncă ale românilor

Alexandru: Plec în Germania să verific condiţiile de muncă ale românilor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, își pregătește plecarea în Germania. Aceasta spune că ‘simte’ nevoia să verifice condițiile în care lucrează românii.

„Voi pleca personal în Germania. Simt nevoia să verific şi în teren condiţiile de muncă şi să discut cu românii. Nu plec de la premisa că angajatorii germani sunt iresponsabili, după cum nu îi tratez aşa nici pe angajatorii din ţară. PSD ar spune că sunt nişte infractori. Mă voi implica în promovarea unei dezbateri europene orientate spre găsirea de soluţii. Indiferent unde lucrează un cetăţean european, să existe o corespondenţă clară între măsurile de protecţie socială şi de siguranţă la locul de muncă”, a transmis Alexandru, într-o postare pe Facebook.

Totuși, ea spune că rspectă dreptul fiecărui român de a alege unde vrea să lucreze. Alexandru mai afirmă că PSD-iștii sunt cei care vor să-i îngrădească pe români. Practic, să nu le mai dea voie să plece la muncă în străinătate.

„Pentru PSD, toţi angajatorii sunt din principiu nişte infractori. Pentru mine, angajatorii oferă locuri de muncă.  Cei care încalcă legea trebuie verificaţi şi sancţionaţi, dacă este cazul. Pentru PSD, statul trebuie să îngrădească dreptul românilor de a munci. Pentru mine, românii nu trebuie împiedicaţi să muncească. Pentru PSD, românii nu sunt capabili să îşi citească contractele. Pentru mine, românii sunt capabili. Iar celor care au nevoie de sprijin, statul român trebuie să le ofere sprijin gratuit, la cererea acestora. Pentru PSD, românii trebuie forţaţi să rămână în ţară. Pentru mine, românii trebuie să aibă posibilitatea să aleagă”, a transmis Violeta Alexandru.

Ministrul Muncii le-a cerut lucrătorilor români care activează în străinătate să nu apeleze la muncă fără forme legale.

Comentează pe FACEBOOK