Orban anunță planul de măsuri economice şi sociale

Orban anunță planul de măsuri economice şi sociale

Guvernul lucrează la un plan de măsuri economice şi sociale. Prioritatea zero vor fi investițiile, spune șeful Executivului, Ludovic Orban.

Acest plan va cuprinde mai multe categorii de măsuri. Primul pilon al reconstrucţiei economice pe care-l gândim este pilonul investiţiilor publice. Aici, încercăm să mobilizăm toate resursele. Finanţare pentru marile obiective de infrastructură de transport, de infrastructură energetică, de infrastructură în domeniul sănătăţii, educaţiei, în domeniul comunicaţiilor şi în domeniul agriculturii”, a afirmat Orban, la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit, potrivit Agerpres.

Premierul a subliniat că Guvernul va trebui să identifice resursele financiare pentru susţinerea acestor investiţii.

„Oricât de bune intenţii am avea, nu putem să aplicăm decât acele măsuri pentru care avem resursele necesare şi aici inventariem toate resursele necesare pe care le avem la dispoziţie în afara veniturilor pe care le înregistrează bugetul de stat. Inventarierea acestor venituri este extrem de importantă, pentru că noi va trebui să dimensionăm acest program şi, mai ales, toate măsurile pe care le vom adopta în funcţie de resursele financiare de care dispunem efectiv, resurse care să fie mobilizabile în mod realist, pentru că, altfel, dacă iniţiem măsuri pentru care nu avem sprijin financiar, riscăm să provocăm un rău mai mare în economie”, a explicat Orban.

Potrivit acestuia, Guvernul încearcă să mobilizeze resurse financiare din „toate sursele posibile”.

 

Comentează pe FACEBOOK