luni 17 iunie 2024

Alți șase infractori fugari își vor ”petrece” Crăciunul în țară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alți șase infractori fugari își vor ”petrece” Crăciunul în țară, anunță, joi, ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. Este vorba despre bărbaţi condamnaţi pentru infracţiuni precum evaziune fiscală, furt, fapte de violenţă, înşelăciune. 

Alina Gorghiu a arătat, joi, într-o postare pe Facebook, că, la nivel naţional, sunt dispuse 10.457 de măsuri de control judiciar, dintre care 5.871 sunt interdicţii de părăsire a teritoriul naţional.

”Scopul măsurilor preventive este tocmai acela de a împiedica sustragerea persoanei de la judecată. Dar realitatea ne arată că, uneori, aceste măsuri nu sunt suficiente pentru a împiedica fenomenul fugarilor. Este nevoie de mai mult. Se impune monitorizarea persoanelor aflate sub control judiciar. Obligaţia acestora de a purta permanent un dispozitiv electronic de supraveghere. Şi am încredere că acest mecanism va deveni operaţional”, a adăugat ea.

Ministrul Justiţiei a menţionat că până atunci se acţionează pentru a fi aduşi în ţară fugarii.

Astfel, miercuri şi în noaptea de miercuri spre joi au fost aduşi în ţară 6 fugari: Berki Ioan, adus din Marea Britanie, condamnat la 5 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală; Anton Fernando, adus din Italia, condamnat la 4 ani şi 10 luni, pentru furt calificat şi infracţiuni rutiere; Neaga Constantin-Robert, adus din Italia, condamnat la 3 ani şi 6 luni, pentru loviri sau alte violenţe; Sava Traian, adus din Irlanda, condamnat la 2 ani si 10 luni, pentru înşelăciune; Petre Viorel Alexandru, adus din Marea Britanie, condamnat la un an, pentru furt calificat; Stanciu Valentin Ionuţ, adus din Marea Britanie, condamnat la un an, pentru infracţiuni rutiere.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro