Am luat fața Japoniei la vaccinarea anti-Covid

De la bun început vă spun că scriu aceste rânduri din postura unui susținător al vaccinării. De când se nasc, românii primesc vaccinuri ce le salvează apoi viața. Noi, generația cu „floricica” pe braț știm asta foarte bine. Cei tineri nu mai au semnul cu pricina, însă nici ei nu pleacă din maternitate nevaccinați. Mai sunt apoi vaccinurile opționale. Eu le-am făcut mai pe toate: cel sezonier de gripă, febră galbenă și alte maladii, în funcție de locurile în care am călătorit. Și după toate înțepăturile cu pricina, sunt azi sănătos tun. Ba am reușit vreme de aproape un an să fentez cu succes acest Covid ticălos..

Textul cu pricina e însă despre altceva. E despre dreptul nostru, al oamenilor raționali, de a ne pune întrebări, de a sta strâmb și a judeca drept. O știre apărută ieri, ce a trecut nebăgata în seamă de multă lume, mi-a măcinat conștiința întreaga zi. Era despre premierul Japoniei, un anume Yoshihide Suga care vorbea fix despre vaccinare. Ca să fiu mai catolic decât Papa, vă dau la virgulă citatul: „Executivul meu aşteaptă date precise din partea companiilor farmaceutice americane până la sfârşitul lunii şi după asta vaccinările ar putea începe. Probabil la sfârşitul lui februarie. Vaccinarea va viza în mod prioritar personalul medical, persoanele în vârstă şi angajaţii din căminele de bătrâni”.
Vă spun sincer că știrea m-a lovit în moalele capului. Habar n-aveam că Japonia, țara pe care o am vizitat-o și o consider la ani lumină în fața noastră, nu a început deja campania de vaccinare. Carevasăzică, niponi mai așteaptă date precise și studii despre vaccin?! Iar noi, românii, suntem atât de norocoși, încât vom avea cel puțin 2 luni în fața lor, la capitolul vaccinare?! Interesant, nu??!

Comentează pe FACEBOOK