luni 15 iulie 2024

Ambasadorul SUA dă semnalul în politica de la București

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ambasadorul SUA în România a vizitat, vineri, fabrica Ford din Craiova, „pentru a evidenţia succesul unei companii americane remarcabile şi impactul acesteia în România”. Cu această ocazie, Adrian Zuckerman a ținut să precizeze că țara noastră are potenţialul să devină lider regional, însă pentru a valorifica acel potenţial, mai are nevoie de muncă şi de lideri vizionari, „precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban”.

„Este o plăcere să mă aflu aici, alături de dumneavoastră, pentru a evidenţia succesul unei companii americane remarcabile şi impactul acesteia în România. Cred că povestea Ford este un exemplu excelent a ceea ce se poate întâmpla dacă Statele Unite şi România lucrează împreună. Ford a investit peste 1,5 miliarde de euro în ceea ce era o fabrică auto învechită şi neperformantă. Astăzi, această fabrică asigură locuri de muncă foarte bune pentru peste 6.300 de români harnici. Aceşti muncitori excepţionali, care ar trebui să fie foarte mândri de măiestria lor. Ford este doar una dintre multele poveşti de succes din toată România. Investitorii angajează şi pregătesc muncitori, colaborând cu Guvernul pentru a dezvolta o Românie mai sigură din punct de vedere economic, nu doar pentru elita educată, ci pentru toţi muncitorii. România a făcut paşi importanţi şi are potenţialul să devină lider regional. Însă pentru a valorifica acel potenţial, mai este nevoie de muncă. Va fi nevoie de lideri vizionari, precum preşedintele Iohannis şi prim-ministrul interimar Orban pentru a depăşi provocările care urmează şi a conduce această ţară spre o renaştere modernă a României, o renaştere nu doar a economiei, ci a tuturor faţetelor vieţii româneşti”, a spus Adrian Zuckerman în discursul susţinut vineri la fabrica Ford de la Craiova, unde a fost prezent şi premierul Ludovic Orban alături de o delegaţie guvernamentală.

Afirmațiile acestuia vin în contextul în care scena politică românească este zguduită de scandalul demiterii Guvernului Orban prin moțiune de cenzură. PSD vrea din nou la putere și reclamă executivul demis al instituțiile europene și Curtea Constituțională a României. 

Surse guvernamentale afirmă însă că Ludovic Orban își va prezenta noul cabinet luni, iar social-democrații îl vor respinge, fapt ce va duce România tot mai aproape de anticipate.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro