Amendă 3.000 € pentru că au furat nisip de pe plajă

41 de persoane au fost prinse și amendate de autoritățile italiene, într-o singură zi, în timp ce furau nisip sau scoici de pe plaje. Autoritățile italiene au recuperat 100 de kilograme de nisip, relatează presa locală, citată de BBC.

Turiștii, îmbuteliază nisipul în sticle de plastic pentru a-l păstra ca suveniruri sau pentru a-l scoate la licitație online. Nisipul alb din Sardinia este protejat de autorități, iar amenzile ajung până la 3.000 de euro.

Pierluigi Cocco, om de știință în domeniul mediului, a declarat pentru BBC că plajele sunt „principalul motiv pentru care turiștii sunt atrași de insula Sardinia”. Pentru unii oameni, luarea nisipului acasă reprezintă o „amintire prețioasă”.

Tot acesta trage un semnal de alarmă și avertizează că îndepărtarea nisipului ar putea contribui la reducerea plajelor de-a lungul anilor, ceea ce ar reprezenta o amenințare pentru mediu.

Un cuplu francez a a fost prins cu 40 kg de nisip în portbagajul SUV-ului în 2019. Aceștia au spus polițiștilor că vor să-l ducă acasă ca „suvenir” și nu și-au dat seama că au comis o infracțiune.

Comentează pe FACEBOOK