marți 6 iunie 2023

Arafat a vorbit despre afacerea cu ambulanțe de acum 10 ani

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Afacerea cu Ambulanţe de acum un deceniu este anchetată de DNA în mai multe rânduri. Arafat a vorbit pentru prima dată despre aceasta.

Timp de o oră medicul a discutat despre contractul de achiziţie a sute de ambulanţe după 2010 și a prezentat multe documente pentru a susține cele declarate.

Șeful DSU susține că afacerea de milioane de euro ar fi fost blocată la Ministerul Sănătăţii. Au existat controverse generate de preţurile de achiziţie şi de cursul de schimb valutar.

Raed Arafat a fost acuzat că semnătura sa de pe contracte ar fi generat o pagubă de cinci milioane de lei.

În discuțiile inițiale, companiile care au câştigat licitaţia urmau să fie plătite în lei, dar la cursul leu-euro de la momentul livrării ambulanţelor. Acest lucru nu s-a intîmplat, iar Arafat, secretar de stat pe atunci la Ministerului Sănătăţii, a semnat contractele subsecvente.

„După o discuţie pe care am avut-o cu una dintre fetele care au lucrat pe acest dosar mi-a spus că de ce sunteţi supărat? Dacă i-am şmecherit, care e problema? Şi răspunsul meu a fost că nu putem şmecheri companii! Totuşi, suntem Guvernul, suntem Statul român, nu şmecherim companiile”, spune Arafat.

Afacerea cu ambulanţe a fost cercetată de mai multe autorităţi. Potrivit acestora statul trebuie trebuie să plătească sumele de bani cuvenite furnizorilor, chiar dacă au crescut din pricina cursului valutar.

„Am adus în legalitate acordurile cadru care erau semnate cu încălcarea legii. Am corectat actele ilegale şi am mers mai departe în legalitate. Acest lucru îl spune Curtea de Conturi, Inspecţia de Stat în Finanţe, îl spune chiar DNA-ul, în dosarul clasat în 2018, că nu există săvârşirea abuzului în serviciu”, spune șeful DSU

Tribunalul Bucureşti a respins cererea pentru reluarea cercetărilor împotriva lui Arafat. Potrivit acestora medicul nu a încălcat nicio lege şi statul român nu a pierdut niciun leu.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro