miercuri 29 noiembrie 2023

Artă în vreme de război

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Festivalul de muzică clasică „KharkivMusicFest 2022” se va desfășura într-un buncăr, a scris publicația Ukrainska Pravda. Deși în Harkiv bombardamentele continuă, deschiderea oficială a evenimentului a avut loc pe peronul stației de metrou „Muzeul de istorie”.

Aici se adăpostesc peste 15.000 de oameni.

„Pe 26 martie, am inaugurat KharkivMusicFest 2022, așa cum era planificat. De data aceasta, nu are loc în atmosfera solemnă a sălii mari a Filarmonicii din Harkiv, iar publicul nu a venit la noi, ci am venit noi către publicul din adăpostul antibombă. Muzica poate oferi atât de multe: speranță, consolare, sprijin și dorința de a învinge”, a spus Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii Harkiv.

Festivalul a fost numit simbolic „Concert printre explozii”. Au fost interpretate capodopere ale muzicii clasice de Bach, Schubert sau Dvorak, darși aranjamente de cântece populare ucrainene.

În următoarele zile, festivalul se va mută într-un adăpost antibombă.

Și actorii de la teatrul de păpuși din Kropîvnîțkîi, oraș din centrul Ucrainei, joacă în subsolul unui hotel pentru copiii și familiile lor fugite de război din alte orașe ale țării.

Și actorii Teatrului Dramatic din Ivano-Frankivsk, vestul Ucrainei, joacă. O mică tribună și scena au fost amplasate în adăpostul antibombă de sub instituție.

Tot la Harkiv, animatori îmbrăcați în supereroi coboară la metrou pentru a distra copiii care trăiesc în subteran din cauza războiului.

Situația din Harkiv este în continuare complicată. Cel puțin 6 persoane au murit și alte 17 au fost rănite, după ce un proiectil a căzut lânga o policlinică.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro