miercuri 7 iunie 2023

“Scenariu coreean” din Ucraina

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

“Scenariu coreean” este varianta pe care Rusia vrea să o pună în aplicare pe teritoriul ucrainean. Se va încerca acapararea unei părți din teritoriu, iar această entitate se va opune Ucrainei.

Intenția Kremlinului este de a crea un coridor terestru din Rusia continentală până în Crimeea. Declarația îi aparține lui Kirill Budanov, șefului Direcției principale de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, citat de Obozrevatel.

Eșecurile armatei rusești au forțat conducerea politico-militară să se concentreze în sudul și estul teritoriului ucrainean.

Putin dorește un coridor terestru către Crimeea, dar acest lucru este posibil dacă Rusia va captura Mariupolul încercuit. Și totuși orașul incă rezistă.

“Ocupanții vor încerca să reunească teritoriile ocupate într-o singură formațiune cvasi-statală, pe care o vor opune Ucrainei independente. Vedem deja o încercare de a crea autorități ‘paralele’ în teritoriile ocupate și de a forța oamenii să renunțe la grivnă (moneda națională a Ucrainei). Poate că vor dori să negocieze acest lucru la nivel internațional. Dar rezistența și mitingurile cetățenilor noștri în teritoriile ocupate, contraatacurile forțelor armate ale Ucrainei și eliberarea treptată – complică semnificativ punerea în aplicare a planurilor inamicului. În plus, sezonul safariului partizanilor ucraineni în toată regula este pe cale să înceapă. Apoi, pentru ruși va exista un singur scenariu real – cum să supraviețuiască”.

“După eșecurile din apropierea Kievului și imposibilitatea de a răsturna guvernul Ucrainei, Putin schimbă deja principalele direcții operaționale – acestea sunt sudul și estul. Există motive să credem că el ia în considerare scenariul ‘coreean’ în Ucraina. Adică, el va încerca să impună o linie de distribuție între regiunile neocupate și cele ocupate ale țărilor noastre. De fapt, aceasta este o încercare de a crea Coreea de Nord și Coreea de Sud în Ucraina. La urma urmei, el nu este cu siguranță la putere pentru a înghiți întregul stat”, crede Budanov.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro