luni 17 iunie 2024

Asiatici, ruși, arabi și un premier-Arlechin

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De la Viorica Vasilica Dăncilă încoace nu am crezut că voi mai trece prin această stare! Îmi este rușine cu premierul țării mele și îmi e jenă să spun că sunt român, atunci când sunt în lumea largă. Norocul vremurilor noastre, dacă se poate numi așa, este că nu prea ne mai permitem să călătorim. Dar rușinea este la fel de mare și din fotoliul, stând în fața televizorului sau când mă așez la laptop. Știu că unii veți sări ca arși, pe motiv că vă atac idolii politici. E reacția tipică a neghiobului cu partide în suflet, dispus să înghită orice mizerie, doar pentru că ea vine de la „ai noștri”. Ei bine, oamenii deștepți fac mereu evaluări. Iar pentru românii inteligenți, „ai noștri” nu mai există de mult. Mai puțin pentru cei aciuați pe lângă un partid sau altul, care trăiesc bine alături de cei cu care fac echipă politică. Dar aia e altceva..

Revenind la rușinea ce mă încearcă, ea pornește strict de la Florin Cîțu, acest premier demis ce s-a agățat cu turbare de puterea politică și n-o lasă cu niciun preț. E boală grea, au avut-o mulți înaintea lui, deci pe undeva îl înțeleg. Ce nu pricep sunt însă bufoneriile prin care e dispus să treacă pentru a rămâne cocoțat acolo. De aici i-am și dat porecla de „Arlechin”, la fel de reușită ca cea de „Daddy Flaușatul” căpătată de un alt bolnav de putere din trecut.

După cum știți, sunt de ceva vreme extrem de activ în zona de Online. Mai ales pe rețelele de socializare. Consider că aceste platforme sunt ideale pentru a lua pulsul comunității, de a fi aproape de oameni și de a-ți face auzite mesajele, mai ales în vremurile astea nenorocite pe care le trăim. Pe cale de consecință, îi urmăresc și pe aleșii neamului, chiar dacă inepțiile aruncate de mulți dintre ei în spațiul virtual te fac să te iei cu mâinile de cap. Ajungem așadar la Cîțu, un profan într-ale Internetului, personaj extrem de șters în ultimii ani, pe zona aceasta de rețele sociale. Până aici, nimic de înfierat. Nu i-a plăcut omului partea asta. Ca să înțelegeți cât de tare a neglijat premierul nostru demis această latură, vă spun că în 6 ani de când are pagină de Facebook, abia a strâns vreo 60.000 de urmăritori. Asta, în condițiile în care tot de atâta vreme a fost om politic, lider de grup, ministru și apoi premier.

Valul de ură populară îndreptat împotriva lui Florin Cîțu în ultimele luni s-a manifestat teribil și în online. Ca să fiu explicit, Florin Cîțu s-a trezit criticat și urecheat acolo de oameni simpli, dar mult mai influenți ca el în Online. Cu siguranță acest lucru l-a frustrat. Și cum este într-o goană disperată după imagine, a încercat să dreagă busuiocul. Cu presa clasică e mai simplu. Știți cu toții cum merge… În curtea lui Zuckerberg însă, lucrurile funcționează astfel. Doar că și acolo, al nostru Cîțu a vrut să facă o potlogărie de-a lui. Așa că și-a pus trolii de la partid să-l facă mare pe Facebook și să-i dea o față comercială în lumea virtuală..

Dezastrul ce a urmat este exact ceea ce mă face să-mi fie rușine cu premierul meu, fie el chiar și demis. Si voi explica simplu, inclusiv pentru cei care nu sunt specialiști în Facebook:

  • Rețeta premierului-arlechin e simplă. Se cumpără urmăritori la bucată, de pe diferite site-uri. Acestea îți redirecționează Like-uri sau urmăritori „artificiali” către pagina ta de Facebook. Fac asta divele care vor să arate că sunt căutate, vânzătorii de chilipiruri, maneliștii sau toți frustrații care, dintr-un motiv sau altul vor să pară mult mai urmăriți decât sunt în realitate. Printre toți aceștia, mai nou s-a introdus și Premierul României. Din punctul meu de vedere e o prostie sinistră! Acele conturi cumpărate vor interacționa cu plătitorul o perioadă, apoi se vor stinge încet, lăsându-l pe acela doar cu o cifră mare în spate la rubrica „Urmăritori”.

 

Îi vedeți pe toți cei crescuți artificial cu ochiul liber. Oameni cu sute de mii de urmăritori, pe ale căror postări numeri pe degete reacțiile. Din miile de reacții ce ar trebui să fie prezente, în relitate nu-i urmărește nimeni. Dar e treaba lor. Fetișul fiecăruia..

Haideți să revenim la premierul Arlechin și la rușinea națională pe care ne-o provoacă. În 10 zile, contul de Facebook al lui Florin Cîțu a crescut cu peste 30.000 de urmăritori! Asta, în condițiile în care în lumea reală imaginea lui e în cap. Șocul vine abia atunci când iei la puricat acei urmăritori! Astăzi, când vorbim, România are un premier urmărit de vietnamezi, indieni, foști membri ai URSS și o mulțime de reprezentanți ai lumii arabe! Toți aceștia s-au înghesuit să asculte postările Live ale lui Cîțu, în care ne vorbește despre prosperitate și responsabilitate politică. Repet, dacă ar fi fost vorba de fetișul individului de a părea ce nu este, zău că nu mi-ar fi păsat. Dar este Pagina Oficială a Premierului României! Acolo se uită toți ambasadorii, oficialii străini, lumea bună din afară. Și toți îl văd pe arlechin în toată splendoarea sa. Probabil râd cu lacrimi. Din nefericire, nu râd de el, ci și de funcția pe care o are. Și pe a cărei titulatură scrie România…

În loc de concluzie, vă pun câteva capturi de imagini care arată și ce gen de resursă virtuală cumpără Cîțu pe bani mulți. În loc să-i trimită aprecieri, respectivele conturi îi trimit „fețe furioase” pe postările sale laudative. Așa se întâmplă când cumperi la grămadă, Cîțule! Te mai faci și de râs. Creștere plăcută în Online îți doresc!

Câțiva urmăritori înfocați ai premierului României
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro