sâmbătă 20 iulie 2024

AUR a sesizat CCR privind comasarea alegerilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

AUR a anunţat că va contesta la CCR, printr-o cale extraordinară de atac, ordonanţa privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale. Liderul AUR, George Simion, spune că face acest lucru fiindcă Avocatul Poporului a decis să nu conteste actul normativ.

AUR sesizează CCR privind comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale

În lipsa unei acțiuni de contestare a OUG privind comasarea alegerilor din partea Avocatului Poporului, Alianța pentru Unirea Românilor a decis sesizarea Curții Constituționale cu privire la neconstituționalitatea Ordonanței de Urgență nr. 21/2024 care comasează alegerile europarlamentare cu cele locale.

Dacă vă veți uita în ultimele zile la declarațiile foștilor președinți, foștilor judecători, veți vedea că toți spun același lucru: această comasare este neconstituțională, nu este normală și se face de frica AUR. Avem datoria de a ne apăra. Suntem într-o plină lovitură de stat și ne vom opune prin orice mijloace posibile și imposibile.

Este situația actuală cu mult diferită față de simulacrul de alegeri așa zis libere pe care le-am văzut în Rusia? Vă întreb și eu. Domnul Ciolacu, cel care are acces aparent la documente secrete din partea altor state, apelând la aceste tertipuri, este diferit de dictatorul Vladimir Putin? Face orice Klaus Iohannis pentru o funcție la nivel european, călcând în picioare democrația? Să vedem. Sigur că este un atentat la siguranța națională și este de datoria noastră ca partid politic parlamentar, democratic constituit, să ne opunem”, a declarat președintele AUR, George Simion.

Declarația a fost făcută în fața Curții Constituționale, acolo unde liderul AUR a depus sesizarea de neconstituționalitate.

AUR cere constatarea neconstituționalității în ansamblul său a ordonanței de urgență care comasează alegerile

AUR este de părere că prin adoptarea acestui act normativ cu efect imediat se realizează o lovitură de stat electorală. În sensul convocării și comasării unor alegeri la discreția voinței politice a Guvernului, în dauna respectării dispozițiilor elementare privind interdicția afectării drepturilor electorale prin Ordonanță de Urgență, respectiv afectarea gravă a procesului electoral în dauna principiilor elementare stabilite de Comisia de la Veneția, dincolo de celelalte grave vicii de neconstituționalitate punctuale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro