duminică 21 aprilie 2024

AUR cere condiții speciale pentru salvatorii voluntari

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a informat, joi, că a depus un proiect legislativ prin care angajaţii serviciilor de urgenţă voluntare sau private să beneficieze de aceleaşi drepturi precum cei din structurile profesioniste, respectiv să fie încadraţi în condiţii speciale de muncă.

AUR: Angajaţii serviciilor de urgenţă voluntare/private să fie încadraţi în condiţii speciale de muncă

„Prin adoptarea acestui proiect legislativ, activitatea personalului din serviciile de urgenţă voluntare/private va fi încadrată în condiţii speciale de muncă, personalului fiindu-i, astfel, recunoscut efortul remarcabil în asigurarea securităţii şi protecţiei comunităţii”, a precizat AUR, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, atât pompierii voluntari şi cei din structuri private, cât şi cei din serviciile de urgenţă profesioniste îşi riscă viaţa zilnic pentru a salva alte vieţi, iar activitatea pe care o desfăşoară ambele categorii profesionale necesită o atenţie sporită, însă drepturile, atât cele salariale, cât şi cele de pensionare sunt diferite, din cauza legislaţiei „neclare”.

AUR a menţionat că, în 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca personalul angajat al serviciilor de urgenţă voluntare/private să nu se încadreze în condiţii speciale de muncă.

„Pentru că instanţele s-au pronunţat diferit asupra acestei probleme, existând diferenţe inclusiv printre voluntari, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca personalul angajat al serviciilor de urgenţă voluntare/private să nu se încadreze în condiţii speciale de muncă. Considerăm că această discriminare trebuie să înceteze!”, a transmis AUR.

AUR a sesizat Consiliul Concurenței pentru practicile neloiale făcute de PNL și PSD în privința alegerilor

Amintim că Alinața condusă de George Simion a anunțat, miercuri, că a sesizat Consiliul Concurenței pentru „practicile neloiale” făcute de PNL și PSD în privința alegerilor, care ar fi trebuit să fie libere și democratice.

„În fapt, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor să facă monopol pe țară. Cele două partide au decis să participe împreună la alegeri, iar, pentru ca monopolul să fie garantat, au decis devansarea prezidențialelor, dar și comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, în ciuda deciziilor CCR care spun clar că aceste proceduri sunt neconstituționale. Prin comasare și devansare, Ciucă și Ciolacu vor să elimine concurența, în contextul în care partidele mici, dar și candidații indepndenți nu vor avea timpul necesar să strângă semnături și bani pentru campanie”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

CITIȚI ȘI: AUR: Șeful PPE ne spune pe cine să votăm și pe cine nu

CITIȚI ȘI: AUR, protest la sediul MAI. Simion: Să nu dea foc la ţară, să nu creeze haos!

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro