duminică 3 martie 2024

Autostrada A8 este încă în analize de traseu

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fostul secretar de stat al Ministerului Transporturilor, Adrian Covăsnianu și membru USR a postat un mesaj pe Facebook.

Acesta critică modul în care se desfășoară lucrările pentru Autostrada A8, Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Încă se discută traseul final al autostrăzii în zona municipiului Iaşi.

Potrivit fostului secretar de sta sectorul Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ din A8 rămâne „un deziderat politic întârziat şi departe de realitatea teritorială a regiunii moldave”, relateză News.ro.

„Din păcate, aşa cum precizez de luni bune de zile, întârzierile legate de nestabilirea unui traseu final al autostrăzii A8 la nord de aglomerarea IAŞI s-au acutizat. Nici astăzi 06.08.2022 (la 16 luni de la semnarea contractului!) ieşenii nu ştiu DACĂ vor avea autostradă la nord de Iaşi şi mai ales pe UNDE va trece! Proiectul Ungheni-Iaşi-Tg Neamţ nu a depăşit stadiul de…analize de traseu!”, afirmă Adrian Covăsnianu. 

Întârzierile legate de stabilirea traseului pentru A8 vor produce blocaje pe ruta ocolitoare a Iaşiului. 

Adrian Covăsnianu și-a spus părerea și despre A7 Ploieşti-Paşcani. Tronsonul este în diferite etape cu procedurile de licitaţie „mai mult sau mai puţin avansate”, însă faptul că „nu au fost semnate contractele pentru toate tronsoanele poate dinamita ţinta din PNRR, adică executarea a 50% din lucrări până la finele anului 2024”..

Fostul secretar de stat Adrian Covăsnianu a mai declarat că va monitoriza personal proiectele de infrastructură majoră din Moldova.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro