duminică 14 iulie 2024

Bani ‘de urgență’ pentru deputați: 7.000.000 lei/lunar, activitatea aleșilor în țară

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Guvernul a suplimentat fondurile deputaților, în regim de urgență, pentru continuarea activității în țară. Nu mai puțin de 7.000.000 de lei s-au plătit de la buget pentru ca deputații să poată avea activitate în teritoriu, în luna august.

În august, cei mai mulți bani pentru desfășurarea activității parlamentare i-au obținut 3 deputați, scrie NewsWeek. Unul din Sibiu care a primit 45.749 lei, un altul din Hunedoara care a luat 43.250 lei și al treilea din Tulcea care a luat 48.300 lei.

Sumele de bani nu sunt aceeleași lună de lună. Ele diferă, probabil, în funcție de câte bonuri reușește să strângă respectivul parlamentar.

Spre exemplu, parlamentarul care a decontat în august 48.300 de lei, a primit mai puțin lunile anteiroare: 

Ianuarie: 25.500  lei

Februarie: 24.000 lei

Martie, aprilie, mai și iunie: câte 33.000 lei

Iulie: 17.000 lei

August: 48.000 lei.

Ce se poate deconta de acești bani?

În primul rând, e vorba de salariile angajaților de la cabinetele din țară. Apoi, se mai pot deconta, printre altele: chiria pentru sediul birourilor parlamentare; energia electrica; gazele naturale; energia termica si apa calda; cheltuieli de salubritate; apa curenta si canalizare; alti furnizori (ex, paza sediu); benzina, motorina, lubrifianti pentru transport auto in circumscriptie; furnituri si materiale de birou;

Din sumele vehiculate m ai sus nu se plătesc salariile deputaților și nici chiria, transportul acestora.

Amintim că Guvernul a aprobat vineri suplimentarea bugetelor mai multor ministere şi instituţii publice. Printre acestea, vor primi mai mulți bani ministerul Sănătăţii și cel al Educaţiei, Secretariatul General al Guvernului, SRR, Camera Deputaţilor, DNA şi SRI.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro