miercuri 28 februarie 2024

Bărbații sunt fericiți: inteligența artificială va duce gunoiul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit CNBC, Google a dezvăluit un nou model de inteligență artificială, care are capacitatea de a ajuta roboții să înțeleagă sarcini complexe, inclusiv aruncarea gunoiului.

Într-o postare pe blog, Google a informat că Robotics Transformer 2 (RT-2) este un nou model de inteligență artificială antrenat cu informații și imagini colectate de pe internet. Acest model are capacitatea de a transforma aceste date în acțiuni efective pentru roboți, integrând viziunea, limbajul și funcționalitățile necesare.

Deși pentru oameni ar părea o sarcină simplă să ridice gunoiul, pentru un robot, aceasta implică înțelegerea și învățarea unei serii de sarcini complexe. Un exemplu concret este că robotul trebuie să fie capabil mai întâi să recunoască diversele articole care alcătuiesc gunoiul și apoi să învețe să le ridice și să le arunce corect.

În loc să fie programat explicit pentru sarcini specifice, RT-2 îi oferă robotului posibilitatea de a folosi cunoștințele obținute de pe internet pentru a înțelege cum să îndeplinească acea sarcină, chiar dacă nu a primit instrucțiuni precise referitoare la pașii exacti.

Potrivit Google, noul model a aproape dublat performanța roboților în situații care nu au fost întâlnite anterior, comparativ cu versiunea anterioară a modelului. De asemenea, noua versiune are capacitatea de a utiliza un raționament rudimentar pentru a răspunde la comenzile utilizatorului.

Potrivit publicației The New York Times, deși compania nu are planuri imediate de a lansa sau de a comercializa roboți cu noua tehnologie, pe termen lung, aceștia ar putea fi utilizați în depozite sau ca asistenți la domiciliu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro