luni 25 septembrie 2023

Putin vrea negocieri pentru pace

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Potrivit informațiilor furnizate de Agerpres, Președintele rus,Vladimir Putin, a afirmat sâmbătă că o inițiativă africană ar putea oferi o bază pentru pace în Ucraina, dar atacurile venite din partea ucrainenilor complică realizarea acestei perspective.

După întâlnirea de vineri din Sankt Petersburg cu lideri africani, Vladimir Putin a susținut o conferință de presă, în care a ascultat apelurile acestora pentru ca Moscova să continue cu planul lor.

El a menționat că există aspecte ale acestei inițiative de pace care sunt în curs de implementare. Cu toate acestea, există și aspecte care se dovedesc a fi dificile sau chiar imposibile de pus în practică.

În luna iunie, Reuters a raportat că medierea africană în conflict ar putea începe prin implementarea măsurilor de consolidare a încrederii, urmate de un acord de încetare a ostilităților, însoțit de negocieri între Rusia și Occident.

Putin a subliniat că unul dintre punctele-cheie ale inițiativei este oprirea focului. Cu toate acestea, el a remarcat că armata ucraineană se află într-o ofensivă activă, desfășurând o operațiune strategică pe scară largă, și a subliniat că oprirea focului nu este posibilă atunci când sunt atacați.

Referitor la demararea negocierilor de pace, el a precizat că nu le-au respins, dar pentru ca procesul să înceapă, trebuie să existe un acord din partea ambelor părți.

Cu toate acestea, Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a respins ideea încetării focului în prezent. Motivul este că aceasta ar lăsa sub controlul Rusiei aproape o cincime din teritoriul țării și ar oferi timp forțelor rusești să se regrupeze, după 17 luni de război epuizant.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro