Băsescu șterge pe jos cu Orban

Băsescu șterge pe jos cu Orban

De săptămâni bune, liderul informal al Opoziției se numește Traian Băsescu. În vreme ce Marcel Ciolacu mimează lupta cu guvernul, făcându-se de râs inclusiv cu moțiunea fără cvorum, Băsescu își ia rolul mult mai în serios. Aparent ai spune că nu joacă rău fostul președinte. Înainte de a trece în revistă ultimul său atac furibund, trebuie să explicăm de ce e ciudată poziționarea sa.

După ce Orban și ai lui au împins-o pe tobogan pe Vasilica Dăncilă, partidul lui Băsescu a avut numai de câștigat. Susținând guvernul Orban, PMP-ul și-a îndesat oameni peste tot. Secretari de stat, șefi de agenții, boși prin autorități și mulți sinecuriști prin aparatul de stat. Le-a făcut Orban toate capriciile, doar să-l ajute să rămână în funcție.

Aseară, în studioul România TV, Traian Băsescu a șters pe jos cu Orban și ai lui. Pasajele sunt de vis. Sper să fac rost rapid de înregistrare: „Ludovicus Orbanus va avea pe conștiință bunici! Vorbim de un guvern catastrofă, mai slab chiar decât al lui Dăncilă. Au nimicit poporul cu incompetența și lipsa lor de interes, singurul lor gând fiind cum să facă importuri și achiziții urgente”, sunt doar câteva din descrierile lui Băsescu.Finalul a fost și el apoteotic, Băsescu explicând ca nu e stare de urgență, nici de alertă, ci „de incompetență majoră”.

Într-o logică normală, pentru niște oameni normali, aceste declarații ar fi capitale și suficiente pentru a rupe mariajul PNL-PMP de la guvernare. Paradoxal, nu e prima dată când liderul PMP spune așa ceva. Iar liberalii le țin în continuare oamenii pe funcții, mufați la cașcavalul guvernamental. De partea cealaltă, nici PMP-iștii nu se dau duși. Critică guvernul, dar mănâncă alături de el. Dacă la acel ghiveci mai punem și presa docilă, ce ronțăie liniștit la buscuitele de 4p de milioane de euro dat de guvern, avem radiografia completă a unei ipocrizii dusă la extrem. Tablou ce depășește cu mult imaginația lui Caragiale din celebra Scrisoare Pierdută..

Comentează pe FACEBOOK