luni 17 iunie 2024

Bătrâni ținuți captivi pentru avere/ Căsătorii de convenienţă pentru moștenire

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE – JOI, ORA 15.00 – Zece oameni au fost reținuți și vor ajunge joi în fața instanței, cu propunere de arestare preventivă, după ce au agresat și jefuit mai mulți bătrâni din București. La perchezițiile făcute în acest caz, polițiștii au găsit peste 182.000 de euro și aproape două kilograme de bijuterii din aur. Membrii rețelei îi forțau pe vârstnici să accepte o căsătorie pentru a le lua banii și casele.

Stirea initiala

Șase vârstnici au fost găsiţi, miercuri, într-un imobil din București, în condiţii improprii, de către poliţişti. Opt persoane sunt suspectate că i-ar fi ţinut sub supraveghere permanentă, i-au ameninţat şi lovit pentru a le prelua bunurile. Mai mult, bătrânii au fost forțați să să căsătorească cu persoane mai tinere care le-au luat casele.

Comunicatul Poliției Capitalei

În această dimineață, 6 decembrie 2023, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 11 Poliție pun în executare 4 mandate de percheziție domiciliară și 10 mandate de aducere, în Municipiul București și județul Ilfov, într-un dosar penal de lipsire de libertate în mod ilegal și înșelăciune.

În fapt, în perioada 2017 – prezent, mai multe persoane ar fi identificat femei și bărbați, având vârste înaintate și fără moștenitori legali, cu dizabilități fizice și/sau psihice, după care le-ar fi plasat într-un imobil, în condiții improprii, sub supraveghere permanentă, împrejurare în care le-ar fi agresat fizic și le-ar fi proferat jigniri și amenințări, pentru intimidarea acestora.

Din cercetări, s-a stabilit că, inoculându-le persoanelor vătămate false impresii de apartenență ori afecțiune, cinci dintre bănuiți s-au căsătorit cu persoanele vătămate, deși diferențele de vârstă sunt foarte mari, după care le-ar fi deposedat, fie prin efectul legii (în urma decesului unei persoane vătămate), fie prin acte juridice subsecvente căsătoriilor, de bunurile imobile, în scopul valorificării acestora. 

De asemenea, două persoane cu pregătire juridică ar fi oferit celorlalți bănuiți consultanță, pentru încheierea sau, după caz, obținerea de la autoritățile competente a unor înscrisuri necesare demersului infracțional, legăturile maritale dintre bănuiți și persoanele vătămate fiind oficializate în baza unor înscrisuri medicale ori alte documente puse la dispoziția oficiilor de stare civilă.

În cauză, vor fi dispuse măsuri asiguratorii, constând în indisponibilizarea a 6 imobile, valoarea acestora urmând a fi stabilită ulterior.

În baza mandatelor de aducere, care vor fi puse în aplicare, persoanele vizate vor fi conduse la audieri, față de acestea urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Totodată, vor fi conduse la sediul subunității șase persoane vătămate, iar cu sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului vor fi prezentate unităților medicale, pentru evaluarea sănătății. 

Ulterior, vor fi predate centrelor de primire din subordinea acestei instituții, în conformitate cu reglementările in vigoare.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro