sâmbătă 2 martie 2024

Cîţu, urmărit penal în dosarul vaccinurilor: Tot ce am făcut a fost conform legii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 14.00: Fostul premier Florin Cîţu este urmărit penal de către DNA în dosarul achiziţiei de vaccinuri în pandemie.

Stirea inițiala

Fostul premier Florin Cîţu a ajuns, miercuri, la DNA pentru a fi audiat în dosarul achiziţiei de vaccinuri din pandemie. A stat mai puţin de jumătate de oră, iar la ieşire a afirmat că şi-a îndeplinit atribuţiile cu respectarea legislaţiei.

„Tot ce pot să spun este că mi-am exercitat atribuțiile de prim-ministru conform legislației în vigoare (…) Tot ce am făcut atunci am făcut conform legii”, a afirmat Cîțu.

Foștii miniștri USR Vlad Voiculescu și Ioana Mihăila au fost citați la DNA pentru vineri.

În 23 noiembrie, DNA a cerut încuviințarea Parlamentului – în cazul lui Florin Cîțu – și a Președinției – în cazul foștilor miniștri USR ai Sănătății Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă – pentru începerea urmăririi penale a celor trei, pentru achiziția vaccinurilor anti-COVID în timpul pandemiei, noatează hotnews.ro. Conform procurorilor, deși dozele de vaccin contractate anterior datei de 1 ianuarie 2021 (37.588.366 doze) ar fi fost suficiente pentru vaccinarea a peste 23 milioane persoane, ar fi fost achiziționată în plus cantitatea de 52.805.690 doze de vaccin, în valoare totală de 1.005.498.687 euro, la care se adaugă TVA, sumă care constituie un prejudiciu adus bugetului statului.

De altfel, România nu este singura țară care a cumpărat un număr mult mai mare de doze decât au fost consumate.

Conform datelor prezentate de economistul Bogdan Glăvan, Suedia, care are o populație de 10,4 milioane de persoane, a cumpărat 42 de milioane de doze de vaccin, din care a consumat 21,5 milioane, în timp ce Germania, cu o populație de 83,2 milioane de persoane, a cumpărat aproape 400 de milioane de doze, din care a consumat 83 de milioane.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro