vineri 14 iunie 2024

Beneficii de lux pentru bugetari, în era PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Unii bugetari beneficiază de salarii, indemnizții și sporuri de lux. Spre exemplu, pe lângă bonusuri de Crăciun și Paște, ajutor de căsătorie, prime de 1 iunie și 8 martie, li se dau bani și pentru lentile speciale în vederea lucrului la calculator.

Detaliile au ieșit la iveală după ce mai mulți angajați ai Autorității pentru Digitalizare au fost concediați după plecarea PSD de la putere.

“Șase dintre cei zece angajați ai Autorității pentru Digitalizarea României (ADR) care au fost concediați în ianuarie anul acesta au contestat legalitatea deciziilor în instanță și au obținut, în septembrie, reîncadrarea pe posturi, ADR atacând sentința cu apel. În timpul procesului, reclamanții au acuzat faptul că au fost dați afară pe motive politice. Procesul a scos la iveală detalii legate de multiplele beneficii ale angajaților de la ADR”, scrie G4Media.

Magistratul a decis, pe lângă reangajare, obligația de a le fi plătite drepturile salariale indexate, majorate și reactualizate de la data încetării raporturilor de muncă.

De asemenea, sursa citată, mai menționează că Tribunalul a mai decis ca reclamanții, după caz, să primească, aferent perioadei cât nu au lucrat, bonus cu ocazia Sărbătorilor de Crăciun/Paște (1.000 lei net), vouchere de vacanță (1.450 lei), bonus de 8 martie (150 lei net), ajutor pentru căsătorie (1.000 lei net), ajutor de înmormântare (1.000 lei net), bonus de 1 Iunie (150 de lei net).

Cu aceeași ocazie, din dosar a mai reieșit că, în Contractul Colectiv de Muncă de la ADR, mai figurează obligația angajatorului de a plăti salariaților ”contravaloare lentile antireflex pentru lucru la monitor în valoare de 400 lei net”.

ADR este subordonată Guvernului și coordonează activitatea mai multor sisteme digitalizate de importanță strategică, așa cum ar fi „Sistemul Naţional Electronic de Plată Online a Taxelor şi Impozitelor” — SNEP sau Sistemul electronic de achiziţii publice – SICAP.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro