sâmbătă 2 martie 2024

Biden, despre începerea Noii Ordini Mondiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Într-o declarație făcută în cadrul întâlnirii trimestriale cu Business Roundtable’s CEO – o organizație nonprofit de lobby in zona economică din care fac parte șefii principalelor companii americane, publicată pe site-ul Casei Albe – whitehouse.gov, preşedintele Joe Biden a făcut o serie de remarci privind începerea Noii Ordini Mondiale.

Ştiu că, la nivelul economiei mondiale, ne aflăm într-un punct de inflexiune. Şi nu numai la nivelul economiei, ci al întregii lumi. Asta se întâmplă odată la trei-patru generaţii.

Aşa cum mi-a spus zilele trecute, într-o întâlnire confidenţială, unul dintre comandanţii mei militari de rang înalt, 60 de milioane de oameni au murit între 1900 şi 1946 şi, de atunci, am construit o ordine mondială liberală, fapt care nu s-a întâmplat de mult timp.

Acum mor o mulţime de oameni şi în acest moment suntem aproape de haos. Este momentul în care lucrurile se schimbă dramatic. În lume se va produce o nouă ordine mondială, iar noi vom fi în fruntea ei. Şi vom uni tot restul lumii prin această acţiune”, a spus Biden.

Declarația făcută de Joe Biden marchează un punct major de inflexiune în politica mondială reprezentând începutul construcției unei noi paradigme de putere care s-o înlocuiască pe cea instituționalizată după cel de-al Doilea Război Mondial, ce pare să se destrame odată cu începerea conflictului din Ucraina.

În viziunea multor comentatori, declarația lui Biden reprezintă una una dintre cele mai puternice declaraţii de politică externă făcute de americani, răsturnându-o pe cea despre intrarea într-o lume multi-polară a echilibrelor multiple, concepţie care câştigase interesul mondial după căderea Cortinei de Fier, scrie allf4romania.eu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro